Алимпијевић пред ЦСКА: Комплетни смо, чуда су могућа!

Тренер Црвене звезде каже да млади играчи заслужују прилику и да ће публика препознати целу причу.  ЦСКА? Јако интелигентна екипа! Можеш да смислиш тактику за њих, али они ће увек показати нешто ново! „За нашу екипу је од изузетне важности да против ЦСКА одиграмо добро. У том случају једино можемо да размишљамо о неизвесној завршници и евентуалној могућности победе“, додаје Милко Бјелица.

Кошарка 15.11.2017 | 12:15
Алимпијевић пред ЦСКА: Комплетни смо, чуда су могућа!
Црвена звезда је после доброг почетка у Евролиги упала у малу кризу и нанизала два пораза против Бамберга и Уникахе у којима много тога није функционисало у игри. Времена за велике анализе и опоравак нема много, ритам је паклен.

Српски шампион већ сутра у Арени дочекује једну од најјачих европских екипа - ЦСКА. Тренер Душан Алимпијевић је у најави меча обрадовао навијаче са добрим вестима да је екипа успела да се колико-толико опорави и да ће бити комплетна против Армејаца. Што опет није никакав гарант успоеха против далеко јачег састава Московљана.

„Ово је прва у низу утакмица пред изузетно тежак распоред за нас. ЦСКА има моћан ростер. Практично немају слабу тачку, слабу карику, немају рупу у ростеру. Пореда Фенербахчеа и Олимпијакоса истичу највише амбиције. Скоро су виђени на Ф4. То и заслужују по органзиацији и свему. Успели смо мало против ФМП-а да одморимо неколико носилаца. За овај меч имамо цео састав на располагању. Врло значајна ствар је то што смо имали пар дана за тренинг, а најзначајнија је да се опоравимо пре свега”, рекао је Алимпијевић.

На који начин се супроставити ЦСКА?

“На таквим утакмицама није тешко мотивисати играче. Играте против једне од четири најбоље екипе у Европи. Играчи неће имати мањка мотива да се упореде са најбољима. Са друге стране, да је све на папиру и унапред одређено ми не бисмо добили велике екипе као што су Барселона и Макаби. Важно је да навијачи дођу у што већем броју. Чуда су могућа, а нама нико не може да забрани да та чуда сањамо”.

Алимпијевић је говорио и о доприносу млађих играча са клупе.

“Евролига је најскупља и најбоља школа и ту се стиче велико искуство. Кључна ствар је поверење у њих. Они су ту зато што смо веровали и верујемо да им је место ту. За све нас је ово нешто ново. Практично не постоји играч у тиму који се не сусреће с новим стварима. Младим играчима се указује на грешке, то  је део  одрастања. Показали смо дозу стрпљења и респекта према свему томе. Време ће показати да ли су заслужили или не”.

Против ЦСКА се очекује већа подршка навијача него против Бамберга.

“Не треба да правимо разлику у приступу. Као врхунски уметник. Њему није битно колико људи га гледа. Нама навијачи много значе и на самопоуздању и на храбрости. Видели смо колико ношени подршком играмо боље. Подршка нам је важна да растемо. Верујем  да разумни људи разумеју целу причу. На почетку који имамо, подршка је неопходна и резултати  су ти  који доводе људе у дворану”, истакао је Звездин стратег.

После два узастопна евролигашка пораза, Црвену звезду поново чека велики посао. У Београдску Арену стиже најефикаснији тим Евролиге - московски ЦСКА (среда, 19.00). 

Црвено-бели неће имати осећај притиска, али ће покушати да искористи бескрајну жељу и стави је у функцију резултата...

„ЦСКА је можда и најбоља екипа досад у Евролиги. Очекује нас јако тежак меч и свесни смо изазова који је пред нама. Након два пораза у Европи јако би нам значила једна добра утакмица. Знамо колико нам ова утакмица значи и пред следећи дуел, са Олимпијакосом у Пиреју“, каже Милко Бјелица и наставља:
„За нашу екипу је од изузетне важности да против ЦСКА одиграмо добро. У том случају једино можемо да размишљамо о неизвесној завршници и евентуалној могућности победе“.

Мало речи и о наредном противнику...

„Милошева замена је такође врхунски играч, који се после две сезоне у НБА лиги враћа жељан доказивања у Евролиги. Досад је Родригез показао да је лидер, да је водећи играч уз Де Колоа, јер највећи допринос имају на терену. Свесни смо њихове јачине, јако је тешко наћи им мане, јер их готово и нема. Али, треба да будемо свесни да не побеђује увек фаворит и ми треба да тражимо нашу шансу“.

Прошле сезоне је ЦСКА пао у Комбанк Арени, иако су многи сматрали да је то немогуће...

„Треба да играмо по истом рецепту као и тада. Да оставимо срце на терену, да сваки играч пружи максимум, да сваки играч пружи свој допринос. Само тада је могуће да се понови игра од прошле сезоне“.

ЦСКА има најбољу офанзиву у Евролиги, са просеком од готово 91 поен, а нас је интересовало да ли Црвена звезда своју шансу треба да тражи кроз добар напад или одбрану?

„То је заиста велики број убачених поена. Али, ЦСКА је такође јако добар и у одбрани и има врло покретљиве центре. Кајл Хајнс може да игра одбрану као бек. Не треба заборавити да су они јако добри у одбрани, али ми треба да гледамо себе и тражимо своју шансу кроз добру одбрану, али напад“.

Идентичног размишљања је и Тејлор Рочести.

„Очекујем да изађемо и да се боримо мушки. И даље се уигравамо и још учимо све детаље о нама, покушавамо да будемо бољи као тим. Пред нама је доста посла, а утакмица са ЦСКА је велики изазов у нашој дворани. Имамо шансу да дођемо до победе код куће, а ми ћемо пробати то да искористимо“, каже далеко најбољи Звездин играч ове сезоне.

Логично питање је - како против најефикаснијег тима у елитном такмичењу?

„Сваког дана морамо да изађемо на терен и тражимо нове начине да победимо. Сваки појединац мора да пружи свој максимум и покаже оно што најбоље зна. Ако будемо играли нашу најбољу кошарку и као екипа, можемо да дођемо до победе“.

Црвена звезда ће сусрет с Армејцима дочекати комплетирана, повратком Пера Антића у састав.

„То нам је јако важно против екипе каква је ЦСКА. Они имају одличну екипу, од стартне петорке, до играча који улазе са клупе. Подједнако су опасни. Ми зато рачунамо на сваког играча, јер нам је потребан јак тимски учинак како бисмо покушали да победимо“.

Рочести можда и најбоље познаје ЦСКА из времена проведеног у Русији у дресовима Нижњег и Локомотиве, па нас је занимало да ли је имао неки савет за саиграче пред велики меч?

„Свака утакмица је другачија, свака екипа је другачија, сада ЦСКА има неколико нових играча. Али да, добро их познајем. Јако интелигентна екипа. Можеш за њих да постављаш разне тактике и да излазиш на терен с различитим акцијама, али они знају да играју кошарку и сваки пут ће приказати нешто ново, боље. Ако будемо спустили гард само на неколико минута они ће то искористити, а онда си у двоцифреном заостатку што не би било добро“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар