"Ко буде водио Србију у Русији, имаће слатке муке!"

Вршилац дужности селектора Србије Младен Крстајић рекао је да је задовољан оствареним резултатима против Кине и Јужне Кореје и да је турнеја по Азији успела.  Крстајић: Ко год буде водио Србију у Русији. . .  "Сви они су отворили 'нову тему' која се тиче списка путника за Светско првенство", рекао је вршилац дужности селектора Србије Младен Крстајић о младим играчима који су наступили на азијској турнеји.

Фудбал 15.11.2017 | 11:45
"Ко буде водио Србију у Русији, имаће слатке муке!"
Крстајић је истакао и да је државни тим добио још шест, седам фудбалера, претежно младих, на које може да рачуна.

'Орлови' су током преподнева у пријатељској утакмици у Улсану одиграли нерешено против Јужне Кореје (1:1), док је четири дана раније победјена Кина са 2:0.

"Циљ турнеје је био да се млади играчи убаце у ватру, да видимо да ли имају квалитет који су и потврдили. Сви они су отворили нову тему која се тиче списка путника за Светско првенство. Ова турнеја је успела, Србија је добила још шест, седам играча на које може да рачуна у будућности. Ко год буде водио Србију у Русији, имаће слатке муке да изабере тим", рекао је Крстајић.

Он је рекао да је његова екипа ушла добро припремљена у утакмицу и да је веома поносан на играче и да "срећни и поносни можемо да се вратимо са турнеје".

"Момци су показали да су добра група и поред напорног пута, мало времена за аклиматизацију, показали су озбиљност и велику професионалност на терену и ван њега. Старији играчи су прихватили младје, осетила се позитивна атмосфера и на терену, тако да је позитиван резултат који смо остварили круна такве атмосфере", навео је Крстајић.

Крстајић је додао да му је драго због јубилеја капитена Бранислава Ивановића, који је данас одиграо 100. утакмицу за државни тим.

За крај, прокоментарисао је и победу младе репрезентације у Јеревану (1:0), у квалификацијама за Европско првенство.

"Пет од пет је велики успех. Могу само да честитам колеги (Горану) Ђоровићу који је био и омаловажаван, а показао је да је прави човек на правом месту", рекао је Крстајић.

Репрезентација Србије враћа се са азијске турнеје непоражена - славље против Кине (2:0), па реми са Јужном Корејом (1:1) уз дебије неколицине младих фудбалера код вршиоца дужности селектора Младена Крстајића.

Ко ће бити нови селектор? Знаће се "до краја године" казао је спортски директор Горан Буњевчевић, а остаје да се види да ли ће "сталан посао" бити понуђен баш Крстајићу.

Некадашњи репрезентативац наше земље променио је формацију, испробао неке нове играче који до сада нису играли много, или нису уопште, а генерални утисак је да је Србија оставила добар утисак на ове две пријатељске утакмице.

"Мисли да смо у меч ушли добро припремљени, веома концентрисани. Момци су показали да су добра група, и поред напорног пута, мало времена за аклиматизацију, показали су максималну озбиљност и велику професионалност на терену и ван њега. Веома сам поносан на њих. Старији играчи су прихватили млађе, осетила се та позитивна атмосфера И на терену, тако да позитиван резултат који смо остварили је круна такве атмосфере", навео је Младен Крстајић који је рекао да је посебно срећан због јубилеја Бранислава Ивановића који је одиграо свој 100. меч у дресу репрезентације: "Желим му да још дуго траје јер је прави вођа".

Од играча који су освојили титулу светског првака за узраст до 20 година на Новом Зеланду заиграли су Милош Вељковић, Андрија Живковић, Мијат Гаћиновић, Сергеј Милинковић-Савић, Марко Грујић, Предраг Рајковић и Немања Максимовић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар