Позитивне новине у граду Бањалука

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да би 1. јануара у Управи града требало да почне једношалтерски систем издавања грађевинских дозвола, те да је градска администрација активна у припреми појединости у вези са тим.

Република Српска 14.11.2017 | 16:56
Позитивне новине у граду Бањалука
"Почетком седмице имали смо састанак са институцијама и предузећима на којем је било ријечи о оперативним питањима, те је у току и прилагођавање наше унутрашње организације, јер ће бити посебна пријемна канцеларија", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да тренутно постоји једино полемика о томе у ком року институције могу одговорити на захтјев за издавање грађевинске дозволе.

"Неки су навели да могу одговорити у року од 24 часа, док су други различитим разлозима образложили да је тај рок знатно дужи", навео је Радојичић.

Он је додао да би град на захтјев грађанина, физичког или правног лица, у њихово име доставио папирологију надлежним институцијама.

Радојичић је додао да би друга фаза овог пројекта, која се очекује крајем сљедеће године, била увођење електронских дозвола.

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

подршка

14.11.2017 16:09

Свака част пољепривредна школа,наш дом,топлана вера сладојевић само напред разби днс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахахах

14.11.2017 16:47

Разбија он себе, полако али сигурно, само јос му нису јавили...

Name

СИЈУКС

14.11.2017 17:21

МОРА СЕ ИСКАЗАТИ ЗАХВАЛНОСТ ЗА СНСД УСПЈЕХЕ: ЗАВРСЕНИ ИСТОЦНИ И ЗАПАДНИ ТРАНЗИТ, ЗЕЛЕНИ МОСТ У ФУНКЦИЈИ СА ДВИЈЕ ТРАКЕ У СУПРОТНИМ СМЈЕРОВИМА ИТД ИТД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

14.11.2017 18:44

РЕ, БРАВО, ЗАТО СМО ПО САОБРАЋАЈНИМ НЕЗГОДАМА ПРВИ У ЕВРОПИ А Б.ЛУКА НАЈГОРА У БИХ. НЕСНОСНЕ ГУЖВЕ БАШ ЗБОГ НЕРИЈЕШЕНОГ З.МОСТА И ПРОПАЛИХ УЛИЦА У ГРАДУ. ПИТАМ СЕ ШТА РАДИ ОВАЈ ГРАДОНАЧЕЛНИК ОСИМ ШТО ЛУПА ГЛУПОСТИ СА НОВОМ ТОПЛАНОМ НА ДРВА И ПРИЧА О Б.ЛУЦИ КАО ЕВРОП.ПРЕСТОНИЦИ КУЛТУРЕ. Б.ЛУКА ЈЕ КУЛТУРНА БАШ КАО И ОНИ СЕЉАЦИ У ОДБОРНИЧКИМ КЛУПАМА ГРАДА

Name

цурла

14.11.2017 19:27

Ми оцигледно не гледамо град истим оцима, па дусебризници како вас није срамота видите ли ста је све урадјено за годину дана, мост у цесми, поциње изградња крузног тока на ребровцу, топлана, истоцни транзит поциње да се гради итд, срам вас било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

15.11.2017 06:49

Ти ли си Ћурла, Остојин мали за све? Ти имаш користи, зато тако и пишеш! Иначе је један кружни ток велики успјех, а? Топлана на дрво да уништимо шуму је успјех, а?

Name

ре

15.11.2017 09:07

Топлана јесте резултат нове администрације. Изградња моста у Чесми је започета годину дана прије доласка ове администрације. Завршен је и пуштен у саобраћај мјесец дана након избора, значи треба бити реалан и рећи да је то резултат претходне администрације. Кружни ток на Ребровцу, Источни транзит, па то је у надлежности Путева РС.

Name

цурла за пикси

15.11.2017 20:34

Теби оцигледно боле успјеси и кад је несто позитивно, дај ти своје резултате!

Name

БОБА.

14.11.2017 20:36

МОЖЕЛИ МАЛО О НАРОДУ КОЈИ ЖИВИ У БАЊА ЛУЦИ ИЗ ГЛАМОЧА МАЊАЧЕ ДРВАРА. СВИ ИЗ РС ХОЋЕ У БАЊА ЛУКУ. МОЖЕ ЛИ ОНА ТАЈ ТЕРЕТ ПОДНИЈЕТИ .КУЛТУРА НУЛА. ОБРАЗОВАЊЕ НУЛА. ФАЦЕ КРКАНСКЕ ОД ТОЛИКО ЉУДИ ЈА БИ ИЗДВОЈИЛА СТОТИЊАК ШТО НЕ ЧЕМУ ВРИЈЕДЕ. СВЕ ВИ ТО ЗНАТЕ ВРЛО ДОБРО. БЕЗ ПРАВОГ НАРОДА НЕ МА ГРАДА.ГОСПОДА ЈЕ ДАВНО НАПУСТИЛА БАЊА ЛУКУ.ПРИЗНАЈТЕ БИЋЕ ВАМ ЛАКШЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОДА ИВ

15.11.2017 10:34

Ре Боба... Немој тако Бобо, шта фали фаци Ненада Стевандића из Дрвара, ено га права дебељуца, да простиш, као право крме, ухрањено сурутком и корјеном блитве, на сеоски начин. Па шта фали Николи Шпирићу, кад год га угледам прва асоцијација која ми се наметне је да видим ону ,,дивну" птицу грабљивицу са именом 'крстокљун' а онда га у мислима вратим у доба кад је по брдима око Дрвара чувао овце, огрнут костретном кабаницом на кишно дану и помислим колико би боље било за ову РС да је тамо и остао и да се никад није латио писања ,,скупоцјених" књига којима је послије ,,куповао" станове по Бечу. Па бројни други Дрварчани, Гламочани , Мркоњићани, Шиповљани и остала наша ,,елита", која се листом наслонила на гуз*цу Змаја од Лакташа и добро се снашла у животу.

Name

МОДА ИВ

15.11.2017 09:22

Игоре Радојичићу, морам ти рећи да се ниси прославио на мјесту градоначелника Бањалуке. Ево само један примјер: у погледу времена потребног за издавање грађевинске дозволе ти кажеш да једни мисле да се то може завршити за 24 сата, а други да треба пуно више времена. Па човјече, шта ти то значи. Твоје је да одредиш рок од пет, или десет или петнаест дана и да наредиш службама да тај рок поштују по цијену губитка радног мјеста. И још нешто; обриј то неколико длака са лица, јер са њима дјелујеш запуштено, попут каквог клошара, уљуди се мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браде су модерне

15.11.2017 21:25

То је заштитни знак БЛ управе и дјеце (Градонацелник 50 година) која управљају Градом. Сто дјеца знају о стварном стању у друштву. Да иста знају прво би ускладили семафоре и саобрацај. То је бар бесплатно. постоји Одсјек за саобрацај, да прати 24 сата стање на улицама БЛ. И уклони све непотребне зебре ! Али сто дјеца знају, БЛ им Додик дао као игралиште. А и граде са неким фирмама, јадна игралишта. Срамота коју суму приказују да су уложили!

Name

055

17.11.2017 08:57

Зна ли овај колико брдо суве сјечке му треба за нову котловницу за градско гријање или је то добра инвестиција да и он уђе у круг високе господе!

ОДГОВОРИТЕ