За усташки поклич нема саслушања

Сто дана од када је поведен прекршајни поступак против хрватског пјевача Марка Перковића Томпсона, који глорификује усташтво, није саслушан на надлежном суду, нити је заказано рочиште.

Регион 14.11.2017 | 10:43
За усташки поклич нема саслушања
Пријава против Томпсона покренута је још 5. августа због усташког поклича "За дом спремни" на слуњској прослави операције Олуја.

До данас, међутим, он није позван на саслушање у надлежном суду нити је заказано рочиште, преноси портал Индеx.хр.

Предсједница суда Блаженка Лугар Владић каже да се поступак води за кршење Закона о прекршајима против јавног реда и мира, јер је окривљени прекшио чланак који се односи на оне "који на јавном месту извођењем, репродуковањем пјесама, музике и текстова или ношењем или истицањем симбола, текстова, слика и цртежа ремете јавни ред и мир".

Иначе, за то дјело предвиђена је новчана казна у висини од 50 до 300 њемачких марака, прерачунато у евре, или затворска казна у трајању до мјесец дана, а за прекршаје код којих је, као у овом случају, предвиђена и тежа односно затворска санкција обавезно је одржавање рочишта, но оно још није заказано јер окривљени није саслушан", рекла је Владић.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миле

14.11.2017 10:13

Платицу ја тих 300 Еура пустите Цовјека на миру висе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.11.2017 20:03

ЧОВИЈЕК КАД ПЈЕВА ОТКИДА .ШТА МЕ БРИГА ШТА ПЈЕВА ЈА ЊЕГА ГЛЕДАМ И СЛУШАМ ИМА И ГЛАС И СТАС .ШТА ЉУДИМА СМЕТА ТОМСОН КО ХОЋЕ НЕКА ГА СЛУША КО НЕ ЋЕ НЕМОРА.ИМАМО МИ ГОРИХ ОД ТОМСОНА ПА ИМ СЕ ДИВЕ ОНИ КОЈИ СУ СЕ СНАШЛИ ТУ РИЈЕЧ ОБОЖАВАМ ЧУТИ СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах

14.11.2017 21:28

Па нису ли Перковићи Срби?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти мени ја теби

15.11.2017 00:17

А ста је кад Баја Мали Книндза запјева своје песме? То је сасвим нормално и нико се не буни. Ста се онда сви противе кад овај хрватски патриота запева своје песме.

ОДГОВОРИТЕ