Интер овога пута неће пропустити шансу!

50. 000. 000 евра за најталентованију „десетку“ Италије! Неразури означили мету број један.

Фудбал 17.11.2017 | 18:00
Интер овога пута неће пропустити шансу!
Прошлог лета је Интер покушавао да дође до Федерика Бернардескија, нудио му чак и боље финансијске услове од Јувентуса, али је млада звезда Фиорентине на крају одбила и преселила се у Торино. Интер је остао без „десетке“ на којој не планирао будућност...

Међутим, сада се указала нова шанса. И опет Интер гледа ка Фиренци. Газета дело Спорттврди да је суперталентовани Федерико Кјеза главна мета Интера у будућности и да ће милански клуб понудити и до 50.000.000 евра за сина славног нападача Енрика Кјезе. А младом асу је већ спреман петогодишњи уговор са далеко бољим условима од оних које имао у Тоскани.

Тренер Спалети и директори Сабатини и Аузилио су убеђени да је Кјеза играч какав им је потребан. „Десетка“ какву Интер нема и која би се идеално уклопила у улози иза икардија и између крилних нападача Перишића и Кандреве. Таквог играча је Интер јурио цело лето и није успео да га доведе. Сада се помиње да би у јануару на то место могао да дођеХавијер Пасторе из Пари Сен Жермена, али боља опција је да се сачека лето и доведе Кјезапред којима је велика будућност.

Извесно је да ће Интер ове зиме појачати бразилски везиста Рамирес из „братског“ Ђијангсуа и то би могло да буде једино појачање до лета. Ако Неразури успеју у намери да се врате у Лигу шампиона, клуб би добио финансијску ињекцију којом би финансирао долазак Кјезекоји је пре неколико дана напунио 20 година.

Међутим, Интерови планови су алармирали и Фиорентину да реагује. Клуб из Фиренце је светсан да је Кјеза најбољи играч у тиму и извор велике зараде у будућности. Зато Фиорентини ради све што је у њеној могућности да продуже уговор. Кјеза тренутно има уговор до 20121. године и са 400.000 евра по сезони је један од најслабије плаћених играча у тиму. Зато му директор Корвино нуди нови уговор до 2022. са повећањем плате на 2.000.000 евра по сезони! Али и без фиксне откупне калузуле.

Виолин план је да новим уговором веже Кјезу макар још две или три године и да потом заради на његовој продаји јер трансфер ће бити неминовност. Интер жели да све заврши већ следећег лета...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар