ЕК: Партизан спрема реванш Алби!

Црно-бели су домаћини одличном немачком тиму у мечу 6. кола Ц групе Еврокупа (уторак, 20. 00).  Николић први пут има амбицију у Еврокупу! Тренер Партизана Мирослав Николић очекује добро издање свог тима и победу над Албом у Београду у 6. колу Еврокупа.

Кошарка 13.11.2017 | 20:30
ЕК: Партизан спрема реванш Алби!
Кошаркаши Партизана после пет кола Ц групе Еврокупа налази се на шестом месту са скором 1-4, док је Алба друга са 4-1.

На отварању сезоне Алба је декласирала Партизан 111:85 у Берлину.

"Алба је једина екипа која нас је глатко победила у Еврокупу. Рекао сам и тада да ћемо играти све боље и надам се да ћемо смоћи снаге да победимо. Свакако очекујем много бољу игру у односу на тај први дуел. Све што дуже будемо играли бићемо бољи", рекао је Николић.

Према његовим речима победа над Мегом у прошлом мечу АБА лиге је пут како би црно-бели требало да играју.

"Против Меге смо одиграли на 70-80 посто онога како желим да играмо. Течно и са добрим протоком лопте против квалитетног тима какав је Мега. Такође, надам се да ћемо против Албе победити пошто ми је сутра слава", додао је тренер Партизана.

Центар Ђоко Шалић наглашава да је сусрет са Албом нова прилика да се покаже напредак у игри.

"Осећамо да играмо боље и да ће нам се уз мало стрпљења то вратити и кроз резултате. Против Албе смо у Берлину доживели убедљив пораз, али мислим да ће у Београду, пред нашим навијацима, утакмица бити потпуно другачија. Желимо победу и учинићемо све да до ње дођемо", закључио је Шалић.

Победа у Билбау била је усамљени бљесак екипе Партизана у првом "кругу" такмичења.

Почело је дебаклом у Берлину, наставило поразом од Лијетувос Ритаса у Београду, а након што су црно-бели пробудили наду у нешто бољи резултат, изгубили су у Лиможу, па код куће од лидера групе, Локомотиве Кубањ.

Пред наредни окршај са Албом, у дворани "Александар Николић", победа се намеће као циљ из много разлога, а један од њих је потреба за реваншом, односно искупљењем за 85:111 пре месец дана у главном граду Немачке.

Тренер Мирослав Николић и сви у Партизану уздају се у напредак који су од тада направили, а који је био видљив у суботњем тријумфу над Мегом у Сремској Митровици (89:102).

Утакмица између Партизана и Албе игра се у уторак од 20 сати у дворани "Александар Николић".

Уторак:
20:00 Партизан – Алба

Среда:
18:30 Локомотива – Лимож
20:30 Билбао – Лијетувос Ритас

Група Ц:
1. Локомотива 5-0
2. Алба 4-1
3. Ритас 2-3
4. Лимож 2-3
5. Билбао 1-4
6. Партизан 1-4

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар