Фетел: Изненадио сам Ботаса!

Возач Ферарија Себастијан Фетел истакао је добар старт као кључни фактор његове победе на Интерлагосу у недељу.

Остали спортови 13.11.2017 | 13:15
Фетел: Изненадио сам Ботаса!
Фетел је стартовао као други на Великој награди Бразила, али је већ у првој кривини престигао Валтерија Ботаса и до краја трке није успуштао прво место.

"То је био сјајан старт. Имао сам добар пролаз, али онда ми се волан у више наврата завртео па сам мислио да сам пропустио прилику. Мислим да сам изненадио Ватерија (Ботаса), то је било кључно. Он се мучио на почетку, па сам успео да се увучем са унутрашње стране и продјем га", рекао је Фетел.

Фетел је остварио четврту победу у текућој сезони, 47. каријери, а славио је први пут још од августа и Мађарске.

"Веома сам срећан, посебно због људи у Маранелу. Напорно су радили, имали смо тешких неколико недеља, али сјајно је имати оба болида на подијуму. Старт је био кључан, после тога сам давао све од себе да извучем брзину и темпо и да контролишем трку. Дан је био тежак. Сви смо мање-више на истом темпу, па нема много простора за грешке", навео је Немац.

Другопласирани Ботас је разочаран почетком трке.

"Нисам желео да будем у 'сендвичу'. Стартовао сам са пол позиције и циљ је био да победим. Разочаравајуће је што смо изгубили на почетку, после тога је било тесно. Покушавао сам да притиснем Себастијана, али ништа више од тога", навео је Ботас.

Његов клупски колега, светски првак Луис Хамилтон стартовао је из бокса са последњег места, али је ипак заузео четврто место.

"Луис се одлично вратио. Освојио је добар број бодова. Окрећемо се Абу Дабију", додао је фински возач.

Трећепласирани Раиконен рекао је да није био забринут због Хамилтона.

"Други сет гума је био веома добар. Али, није било могуће проћи. Нисам био забринут због Хамилтона, пошто сам све држао под контролом", додао је Раиконен.

Последња трка у шампионату вози се 26. новембра за Велику награду Абу Дабија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар