Алимпијевић о путовањима, Кешељу, појачањима...

Тренер Звезде рекао је да је сврха меча против ФМП-а била и чување енергије за ЦСКА. "Уз то, хтели смо и да видимо колико могу играчи с клупе. . . . А, нисмо одиграли феноменално".

Кошарка 13.11.2017 | 13:30
Алимпијевић о путовањима, Кешељу, појачањима...
Џејмс Фелдин постигао је 31 поен у победи којом је Црвена звезда мтс уз доста труда изашла на крај са упорним ФМП-ом.

Екипа Душана Алимпијевића остварила је шести "јадрански" тријумф, а млади тренер говорио је после утакмице о неколико аспеката утакмице и рада са екипом.

За почетак, похвалио је госте, на чијој је клупи седео прошле сезоне.

"Одлична утакмица ФМП-а. То је млада, талентована екипа. Мислим да ће правити велике проблеме свима у АБА лиги. То заслужују, као што сам и рекао у најави. Поред младости показују и огроман таленат, играју одлично, имају времена за тренинг, одмор, што је велика ставка за млад тим", рекао је Алимпијевић.

"Наравно, данас су дошли мотивисани и наравно да би и требало да дођу мотивисани, тако је било, тако ће увек бити и то је нешто за поштовање. Ми смо, с друге стране, одлучили да због преуморног Лазића променимо ростер. Повреда Пере Антића је санирана и одлучили да Милко Бјелица буде на клупи и да га не стављамо у игру, да бисмо га одморили за ЦСКА", додао је он.

Тренер Звезде најавио је да ће у среду, против ЦСКА, рачунати на најјачи састав.

"За тај меч ће бити сви у ростеру. Бићемо комплетни, у најјачем саставу и то је била сврха данашње утакмице, да покушамо да се не потрошимо превише са носиоцима игре, да њих у том сегменту одморимо, а и да видимо шта играчи који долазе са клупе могу или не могу, да будем до краја искрен".

На питање да оцени наступ тих играча, Алимпијевић није хтео да пружи конкретан одговор, прећутавши сегменте и имена којима очигледно није задовољан.

"Рекао сам им како сам задовољан. Има времена за такве ствари, да о томе полемишемо. То је сада за нас. Није тајна да нисмо одиграли феноменално с њима".

"ВИШЕ НИЈЕ БИТНА РАЗЛИКА, ВЕЋ ЕНЕРГИЈА"

Кошаркаши Звезде заиграли су против ФМП-а мање од 48 сати после утакмице против Уникахе у Шпанији. Тренер црвено-белих упитан је и за режим опоравка од таквих напора...

"И кад сам причао с тренерима Евролиге увидео сам да је то једна од ставки која је постала једна од пет најбитнијих за све тренере. Одмор, рехабилитација, опоравак, чување енергије, селекција потрошње... То је постала значајна ставка у сваком тренерском раду и више није битно да ли би требало да буде 15, 20 или 30 разлике, већ да се сачувамо енергетски, да се сачувамо од повреда и да направимо селекцију потрошње и енергије, а да притом резултат не трпи. То је основа свега".

Алимпијевић је рекао да је напорно летети редовним авионским линијама, у којима кошаркаши у истом положају проводе по сат, сат и по или два, зависно од трајања лета.

"'Пуне' су им ноге после сваког лета, а наравно да је ту и притисак. Даље, губите доста простора за озбиљан тренинг и о томе смо скоро причали са људима из ЦСКА, где смо избројали колико добрих тренинга губимо јер идемо редовном линијом, односно колико су они у том сегменту у плусу. Ипак, то су нормалне ствари и морамо да се навикнемо...", додао је тренер Звезде и поткрепио свој став суботњим примером.

"ДА ПОСЛЕ ЛЕТА ИГРАМО АКЦИЈЕ ФМП-А?"

"Видите, ми смо ФМП прошли без контакта. Устали смо у (суботу) у четири ујутро, слетели смо око један, имали смо тренинг опоравка од седам. Шта да им дам, да играмо акције ФМП-а у седам увече, у контакту? Повредио би се неко, сигурно. Прошли смо те акције, отишли су на опоравк са кондиционим тренером у теретану и да не ширим даље причу".

На питање да ли се намеће долазак резервног плејмејкера или центра, Алимпијевић каже да то питање не би требало наметати.

"Време ће показати да ли је нешто потребно или није. Апсолутно верујем да неке ствари могу ићи на боље. Склони смо раним осуђивањима. Кад играмо против Барселоне добру одбрану - онда смо одбрамбена екипа. Кад примимо више од 75, онда нисмо. Кад добијете Макаби - одлично је. Кад изгубите од Бамберга, онда сте фаворити и неко вам спочитава да је то кикс".

"Рекао сам кад сам дошао да је нама апсолутни приорет АБА лига и да смо на почетку новог циклуса. Константно имамо тај проблем, а заиста немам намеру да то објашњавам. Сваки циклус је на почетку најрањивији и најлошији. Он се тражи, тражи се кроз играче, кроз систем, кроз време... Значи, време ће да ти одговор на ваше питање, јер ко је реновирао тим са 11 људи у играчком кадру и стручном штабу и да је одмах кренуло све како треба? Притом, уз веома ограничавајуће финансијске моменте", додао је Алимпијевић.



Шеф струке црвено-белих рекао је да сваки пут пред меч Евролиге говори екипи да је заслужила све што јој се сада догађа.

"Било је много лепих ствари од почетка ове сезоне, много више лепих него лоших момената. Од победе против Барселоне, Макабија, победе у дербију са доминантном игром... Јесмо били ухваћени у раскораку са умором пред Будућност и Цедевиту, али мислим да има времена да се неке ствари исправе. На крају крајева - игра се игра до краја, а онда се сабирају утисци око АБА лиге и осталих такимичења. То стално причам екипи, да ни са једном екипом не долазимо у ситуацију да смо фаворити. Причам о Евролиги, у којој морамо да утрошимо много више енергије од противника да бисмо дошли у ситуацију да победимо".

"Ако треба да поредимо 'глава на главу', по буџетима, по организацији, не видим због чега се одједном ствара слика да морамо ово или оно. Сећам се пораза из сезоне Звезде која је расла као тим и као клуб и зато се сада налази на овом нивоу, највишем могућем у региону. Треба времена", додао је Алимпијевић.

О статусу Марка Кешеља...

Повратник у Звезду Марко Кешељ ни у недељу био није био у ротацији. "Ту је стање непроменљиво у односу на остале. Као што сам рекао и до сада, свако конкурише пред сваку утакмицу, на потпуно исти начин. То је само једна одлука у низу. Не иде му у прилог што немамо много тренинга између утакмица, где драстично ствари могу да се промене. То је једини проблем, између осталог". - И самопозудање? "Па, да...", кратко је додао Алимпијевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар