Барса зауставила Дончића: Ертел ријешио Ел Класико!

Трилер у Мадриду, Барса прва срушила 'Краља'! Дерби осмог кола Ендеса лиге између Реал Мадрида и Барселоне завршен је победом Каталонаца 84:80.  Први меч највећих шпанских ривала припао је Каталонцима. Французи постигли одлучујуће поене, којима су утишали Мадрид.  Пораз Уникахе, Блажич "разбио" Бетис! Кошаркаши Уникахе поражени су на гостовању од Сан Себастијана резултатом 71:63 у мечу осмог кола Ендеса лиге.

Кошарка 13.11.2017 | 12:30
Барса зауставила Дончића: Ертел ријешио Ел Класико!
’Краљевићи’ су боље започели меч и у првој четвртини повели са седам поена предности да би гости у финишу тог квартала успели да смање на поен заостатка – 19:18.

Током већег дела меча смењивала су се вођства, после другог и трећег квартала било је изједначено, а у наставку је виђена драматична завршница.

Играо се поен за поеном, у последњи минутима важне поене су погодилипрво Серафан, а потом и Ертел па су на девет секунди пре краја имали три поена предности – 81:78.

Последњи напад Мадриђани су веома лоше искористили. Руди Фернандес је упутио катастрофалан пас Рендолфу, а словеначки репрезентативац је направио фаул над Моерманом, који је био половичан са линије пенала.

После тајм аута Керол постиже кош за 82:80, да би Ертел поенима са линије слободних бацања ставља тачку на први ’Ел Класико’ – 84:80.

Најефикаснији у победничком тиму био је Адријан Моерман са 19 поена, а пратио га је Кевин Серафан са 15 и Рики Сандерс са 13.

Код Мадриђана истакао се Лука Дончић 20 поена, десет скокова и једну асистенцију, док једини двоцифрени био Руди Фернандес са десет поена.

После прекида тријумфалне серије у Евролиги, Реал Мадрид доживео је и први пораз у домаћем првенству.

И то онај који највише боли.

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА 80:84 (19:18, 26:27, 16:16, 19:23)

Равноправни дерби, у којем ниједан тим није водио више од седам поена, одлучен је у последњих 30 секунди кошарке.

Мадриђани су у 39. минуту водили 78:77, али је Француз Кевин Серафан прихватио лопту на дистанци, подигао се на шут преко капитена Реала Фелипеа Рејеса и погодио за 78:79.

Реал није успео да узврати, а у следећем важном нападу Барсе поново је иступио један Француз - Томас Ертел, који је такође ушао у дуел са Рејесом, избацио га из равнотеже и погодио за одлучујућих 78:81. До краја је остало још 9,8 секунди...

Тренер "краљевског клуба" Пабло Ласо затражио је тајм-аут, али коју год акцију да је нацртао - није упалило, јер је Руди Фернандез бацио прејаку лопту ка неспремном Ентонију Рендолфу, који је спасавао од аута и предао у руке гостима.

У том тренутку нестала је и шанса да Мадриђани сачувају перфектан учинак.

Најбољи играч Реала Лука Дончић испунио је своју нападачку норму, постигао 20 поена уз 10 скокова, али му је за тај учинак ипак било потребно превише шутева (6/17 из игре).

Мадриђани су примили одлучујуће поене преко искусног Рејеса, на позицији на којој су вечерас рачунали и на новајлију Валтера Тавареса (220 центиметар), коме ће ипак бити потребно још времена да попуни "рупу" насталу повредама центара Густава Ајона и Огњена Кузмића.

"Краљевићима" свакако није помогло ни добро шутерско вече Барселоне (10/25 за три), која је у последњих девет дана победама против Олимпијакоса, Билбаа и Реала наговестила да излази из кризе, у коју је ушла после пораза од Црвене звезде мтс у "Пиониру".

Меч винер Ертел постигао је само шест поена, а госте су у већем периоду меча носили његови земљаци Серафан (15) и Адријен Моерман (19). Међу домаћима је уз Дончића двоцифрен био још само Руади Фернандез, са десет поена.

Упркос поразу, Реал је и даље остао на деоби првог места са Валенсијом (и једни и други 7-1), док Барселона дели трећу позицију (6-2) са Обрадоиром и Фуенлабрадом.

РЕАЛ: Козер 8, Рендл 2, Рендолф 4, Фернандез 10, Дончић 20 (2/7 за три, 10 ск), Мачиулис, Рејес 8 (10 ск), Кампацо 6, Керол 7, Таварес 4, Томкинс 7, Тејлор 4.

БАРСА: Серафан 15, Ривас 9 (3/7 за три), Преси, Ханга 6, Наваро 6, Ертел 6, Ориола 3, Сандерс 13, Копонен, Клавер, Томић 7, Моерман 19.

Пораз Уникахе, Блажич "разбио" Бетис! Кошаркаши Уникахе поражени су на гостовању од Сан Себастијана резултатом 71:63 у мечу осмог кола Ендеса лиге.

Изабраници Ђоана Плазе уписали су четврти пораз, док је Гипузкоа прекинула низ од четири узастопна пораза.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кларк Данијел, који је уписао 14 поена, а пратио га је Норел Хенк са 13, Пардина Џоан је додао 12, док је Данијел Перес уписао десет поена.

У екипи из Малаге истакао се Карлос Суарес са 14 поена, док је једини двоцифрени био Салин Сасу. Недовић Немања је за 21 минут на паркету забележио седам поена, уз једну асистенцију, док је Драган Милосављевић провео нешто више од 13 минута и за то време додао пет поена и имао два скока.

Басконија је у Виторији била боља од Хувентуда са 87:77, док је Андора је убедљиво савладала Бетис пред својим навијачима – 96:88.

Бивши играч Црвене звезде Јака Блажић предводио је Андору са 27 поена, четири скока и две асистенције за 22 минута на паркету.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар