Шаховски турнир у част Кићовића

У Етно селу „Сунчана река“ завршен је трећи, традиционални Меморијални шаховски турнир „Божидар Кићовић Кића“.

Србија 12.11.2017 | 20:14
Шаховски турнир у част Кићовића
На турниру је учествовало педесетак шахиста из неколико земаља. Прво место освојио је велемајстор Дејан Антић из Београда, други је велемајстор Михајл из Русије, а треће ФИДЕ мајстор Саша Пантелић из Шапца.

Божидар Кићовић био је врхунски шахиста и шаховски педагог, под чијом је „диригентском палицом“ скоро пре четири деценије данашњи велемајстор Мирољуб Лазић постао пионирски првак света. Изнедрио је мноштво шаховских мајстора и велемајстора, не само у овом делу Србије.

Био је вишегодишњи уредник у Радио Подрињу у Лозници, више од пола века био је, не само дописник „Спорта“ из града на Дрини, већ и једно од значајнијих пера тог листа у време његове највеће популарности и тиража.

"Био је легендаран и остао је у легенди у правом смислу те речи, овенчан многим спорским признањима и оним за новинарство, личност је коју су спортисти из читаве земље волели и по њему знали највише о Лозници о о овом крају", рекао је Зоран Мирковић Миркача, Кићовићев деценијама један од најбољих пријатеља, сарадника и поштовалаца, који је и установио ову манифестацију.

(БН/В.М) 

Коментари / 0

Оставите коментар