Одлука о изборима сљедеће суботе

Председник Србије је поручио да ће одлука бити донета брзо већ у следећу суботу, када ће бити одржане седнице Председништва и Главног одбора СНС

Србија 11.11.2017 | 21:10
Одлука о изборима сљедеће суботе
Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић каже да ће одлука о изборима, београдским и евентулано парламентарним, бити донета наредне суботе када ће бити одржане седнице два главна органа Српске напредене странке.

"Одлуку о изборима сазнаћете брзо, већ у следећу суботу, када ће бити одржане седнице Председништва и Главног одбора СНС.То ће бити дан када ће бити донета коначна одлука о том питању. Свестан сам да смо врло близу пораза на градским изборима. То не значи да нисам задовољан резултатима нашег рада и да се нећемо борити да на изборима постигнемо што бољи резултат", рекао је Вучић у интервјуу за "Ало".

ВУЧИЋ: БОРИМ СЕ ЗА СУВЕРЕНУ СРБИЈУ, БЕЗ ОБЗИРА НА ЦЕНУ

Нико не воли Србију више од нас, поручује председник Србије Александар Вучић, истичући да је спреман да се за сувереност и самосталност Србије бори без обзира на то колику цену ће морати да плати због тога.

На питање да прокоменарише за "Ало" то што се Србија по ко зна који пут у историји нашла у процепу између великих сила и њихових интереса и да ли постоји начин да се заштитимо, Вучић каже:

"Људи у Србији морају да знају да атмосфера у којој водимо спољну и унутрашњу политику није нимало лака и проста. Када виде притиске са разних страна то је зато што представници тих земаља заступају интересе својих држава, а не зато што много воле Србију."

Како каже, "нико сем нас не воли много Србију", а свакако не више од њених грађана и оних који воде Србију, иако би неретко желели да кажу да много боље виде интересе Србије него сто их види актуелно руководство и њени грађани.

"Дакле, велике силе и њихови представници штите своје, а не наше интересе и молим људе у Србији да то разумеју. Ми са свима морамо да имамо добре односе, јер смо сувише мали, али морамо да укажемо на двоструке аршине. Свеједно, морамо да одржавамо добре односе са њима јер бисмо нестали ако то не би смо чинили", каже Вучић.

На питање шта ће се десити са Србијом ако поклекнемо пред захтевима светских моћника Вучић истиче да је "најважније за наш народ и земљу очување слободе и независности".

"Уколико нам други буду одлучивали о свему, као што имате примере у неким околним земљама, и ко ће да буде тужилац и ко ће да буде судија, и ко ће да буде у некој од агенција, и да независна тела буду само њихова, а да сви они буду независни од нашег народа а зависни од њих онда то нема никаког смисла", додаје председник Србије.

Тачно је да треба да градимо независне институције, али колико независне од Владе Србије тако и од влада појединих западних или неких других земаља, додаје Вучић.

"Дакле, то је политика са којом сам победио, људима је то изгледало као шала, прича, пуста жеља, али веома сам упоран и принципијелан и управо зато се налазимо под тешким притисцима, зато је и странка коју водим под притисцима", каже Вучић.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

попара

11.11.2017 20:39

Сваке двије године избори....ха,ха....циркуса дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

11.11.2017 21:17

Проинтер, Еуросалон, Кокеза, Мали, брат Андреј, кумови, итд...”патриотизам” на дјелу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИЦВАРА

11.11.2017 22:06

ЦУЈ БОРИ СЕ ЗА СУВЕРЕНУ СРБИЈУ. А КАЗЕ ПОСТУЈЕМО ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ а никад није спомено суверенитет БиХ. ) ЦОВЈЕК СА ДВА ЛИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

12.11.2017 00:03

Бори се за додика,он це те укопати знади.

Name

Не могу да вјерујем

12.11.2017 01:53

Па овај цовјек се игра с народом и дрзавом... па он из зајебанције расписује изборе и увијек уз неке глупе изговоре и супљу прицу... не контам како градјани насједају на то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

12.11.2017 05:37

Драмосер опет по своме!! Не да удара на интелигенцију него се опустио.. Бас..бас..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

12.11.2017 07:55

Људи који манипулатор и лицемјер од цовјека пискио ил би какио

ОДГОВОРИТЕ