АБА: Распуцани Партизан убацио 102 у Митровици!

Кошаркаши Партизана савладали су Мега Бемакс 102:89 у дербију осмог кола регионалне АБА лиге.  Не може без стотке! Партизан убедљив против Меге у Сремској Митровици - 102:89.

Кошарка 11.11.2017 | 21:15
АБА: Распуцани Партизан убацио 102 у Митровици!
Црно-бели су захваљујући сјајном шуту из игре и десет тројки добили борбу за горњи део табеле. Мега је доминирала у офанзивном скоку (19), али се домаћин испромашивао из игре, али и са линије за слободна бацања (15/26), па је пораз био неминован.

Партизан је до пете победе у сезони предводио Најџел Вилијамс-Гос са дабл-даблом од 23 поена (6/9 два, 3/4 три) и десет асистенција, а сјајно га је пратио и Вања Маринковић са 22 (5/9 тројке), од чега је 16 убацио у кључном трећем периоду.

Дабл-дабл је забележио и капитен Новица Величковић са16 поена и 11 ухваћених лопти, а 16 поена уз пет асистенција убацио је и Патрик Милер. Двоцифрен учинак имао је и млади Страхиња Гавриловић који је пет од својих 10 поена постигао у тренуцима када је Партизан преломио утакмицу у своју корист.

У екипи Меге најефикаснији је био Дилан Енис са 26 поена уз по шест скокова и асистенција, док је дабл-дабл забележио Гога Битадзе са 19 поена и десет скокова, од чега је седам било у офанзиви. Двоцифрен учинак имали су још Костја Мушиди и Никола Ребић са по 11 поена.

Мега је боље отворила меч, предвођена Диланом Енисом (7 поена) повела 13:8, али средином првог периода разиграо Партизан и разноврсним арсеналом направио серију 12:2 за преокрет на 20:15. После тајм-аута Милојевића стао је шут обе екипе, уследила је серија пенала која је више пријала домаћину, који у финишу квартала погађа неколико шутева и преокреће на 23:21. Енис је постигао 11. 

Маринковић му узвраћа у другом периоду, погађа три тројке у року од пет минута, укупно 11 поена за седам и Партизан са две мање серије стиже до шест поена предности (38:31). Међутим, Битадзе се разиграо у одбрани, те сјајно скакао у рекету црно-белих, па се Мега вратила у егал пред крај првог полувремена (40:43). Међутим, иако је Битадзе поентирао још неколико пута после офанзивног скока, Мега није имала решење за Маринковића који је погодио четири тројке и постигао укупно 16 поена у другом периоду за вођство црно-белих 51:44 после првих 20 минута. 

Меч је решен у трећем периоду, Мега је имала офанзивни скок (Бизадзе је доминирао) који ју је на кратко вратио у егал (50:52), али ништа више од тога. Домаћи су промашивали слободна бацања, још више тројке, које су с друге стране служиле црно-беле (9/19), као и генерално шут из игре (52%), па је Партизан постепено повећавао разлику. 

Прво је Гавриловић са пет поена у низу одбио напад меге и са +2 одвео Партизан на +8, након чега Милер бележи неколико полагања, Вилијамс-Гос погађа са полудистанце, а Маринковић нове тројке за максималних +16 (72:56). У самој завршници квартала оба тима су била ван ритма, низала су се слободна бацања, која је домаћин лоше користио (11/22), па је Партизан стекао +13 пред последњих десет минута (73:60). 

Црно-бели настављају у истом ритму у последњем кварталу, што им доноси максималних 18 поена предности (80:62) седам минута пре краја меча. Домаћин је у налетима тражио повратак у меч, успевао да се приближи на 12-13 поена заостатка, али Партизан рутински приводи мечу крају и са 102:89 стиже до пете победе у сезони.

Партизан се тргао. После три узастопна пораза, црно-бели су као гости савладали Мега Бемакс са 102:89 у српском дербију у оквиру седмог кола Јадранске лиге. Ово је Партизану била пета победа, док је Мега уписала пети пораз.

Сјајан је био Најџел Вилијамс Гос са 23 поена и 10 асистенција, Новица Величковић је такође имао дабл дабл - 16 поена и 11 скокова. Вања Маринковић је постигао 22 поена, а Патрик Милер је додао 16 поена, шест скокова и пет асистенција. 

Дилан Енис је са 26 поена био најефикаснији играч на утакмици, а дабл дабл остварење уписао је и Гога Битадзе са 19 поена и 10 ухваћених лопти.

Очекивано, поново смо видели утакмицу са доста поена, а игра у одбрани пала је у други план. Ни једни ни други нису бриљирали у том сегменту, али су зато у офанзиви имали шта да покажу.

Мега је доминирала у скоку и то пре свега у нападу. Гога Битадзе је деловао као прави торањ у рекету и није постојао начин на који су могли да га одбране.

Ипак, таква скакачка партија играча Дејана Милојевића није била довољна да се заустави Партизан. Црно-беле је од почетка утакмице служио шут, а у првом полувремену најазапаженији је био Вања Маринковић.

Погодио је Партизанов бек четири тројке, а уз стандардно добар учинак Вилијамса Госа, то је било довољно да црно-бели мање више константно имају предност.

Када је у питању Мега, Дилан Енис је био веома расположен у првом полувремену, малтене је играо без грешке, а и Никола Ребић је дао озбиљан допринос. Да није било њих двојице, црно-бели би сигурно већ на полувремену имао двоцифрену предност.

У другом полувремену Партизан је успео да исконтролише офанзивни скок Меге, а потпуно су се разиграли капитен Новица Величковић и Патрик Милер. Као логична последица тога дошло је и убедљиво вођство у завршници трећег периода - 72:56.

Мега је покушала на почетку последњег периода да се приближи црно-белима, али када је Гога Битадзе зарадио пету личну грешку, домаћин је остао без јаког адута под кошем.

Петак
Цибона - Задар 78:80 (19:19, 21:16, 14:20, 24:25)
/Мелвин 18 - Ноуелс 21/

Субота
Мега Бемакс - Партизан 89:102
/Енис 26 - Вилијамс Гос 23/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар