Хамилтон узнемирен пред квалификације у Сао Паулу!

Актуелни светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон узнемирен је вестима да су пљачкаши напали кола са радницима Мерцедеса у Сао Паулу.  Пиштољи и пуцњава у Бразилу пред трку Формуле 1! Непознати пљачкаши напали су чланове ФИА и тима Мерцедес у Сао Паолу уочи трке Ф1 која се вози у недељу на стази Интерлагос.

Остали спортови 11.11.2017 | 20:15
Хамилтон узнемирен пред квалификације у Сао Паулу!
Возило са радницима Мерцедеса био је на путу далеко од стазе Интерлагос, где ће се у недељу возити трка за ВН Бразила у шампионату Формуле 1.

Представници Мерцедеса су рекли да су украдене драгоцене ствари, али да је најважније да су сви сигурни и безбедни.

"Била је пуцњава, пиштољ је једном био уперен у главу. То је тако узнемиријуће. То се дешава овде сваке године, мора више да се учини поводом тога, без изговора. Молим вас помолите се за ове момке који су прави професионалци. Веома су потресени", рекао је Хамилтон. 

На истом путу где се догодила пљачка особља Мерцедеса нападнути су и званичници ФИА. Нападачи су пришли аутомобилу у коме су се налазили људи из ФИА и покушали да разбију стакло, али како је возило било застићено стаклом отпорним на метке, нападачи су побегли. 

Аутомобил у коме су били чланови Вилијамса тима био је иза возила ФИА, али је све прошло безбедно. 

Возачи и бројни радници запослени у тимовима Формуле 1, који су допутовали у Бразил на трку, веома су забринути и не осећају се сигурно после непријатних сцена које су се догодиле у Сао Паолу.

Непознати пљачкаши напали су кола са радницима Мерцедеса, али возило у којем су били званичници Међународне аутомобилске федерације (ФИА).

Возило са радницима Мерцедеса био је на путу далеко од стазе Интерлагос, где ће се у недељу возити трка за ВН Бразила у шампионату Формуле 1. Нападачи су вадили пиштоље и претли њима, а радници Мерцедеса предали су све вредно што су имали.

Представници Мерцедеса су рекли да су украдене драгоцене ствари, али да је најважније да су сви сигурни и безбедни.

На истом путу нападнути су и званичници ФИА. Нападачи су пришли аутомобилу у којем су били смештени и покушали да разбију стакло, али будући да је возило осигурано стаклима непробојним на метке, пљачкаши су побегли.

"Пуцали су из пиштоља на ауто, а меци су се одбијали. Знао сам да имамо непробојна стакла, али прво у том тренутку што ми је прошло кроз главу јер да ли је то довољно и да ли ће издржати. Они су поклушали да уђу у аутомобил, а ли пошто нису супели, побегли су. Мислио сам да су у питању деца, али то су били озбиљни људи, разбојници", изјавио је портпарол ФИА Матео Бонциани.

Иза тог возила био је аутомобил са члановима тима Вилијамс, али он није био на мети пљачкаша.

Актуелни светски шампион Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да је узнемирен због вести о нападу у Бразилу.

"Догодила се пуцњава, пиштољ је једном од људи био уперен у главу. То је тако узнемирујуће. То се дешава овде сваке године, мора више да се учини поводом тога, без изговора", рекао је Хамилтон и апеловао на надлежне да предузму хитне мере како се такве ствари више не би догађале.

"Молим вас побрините се за ове момке који су прави професионалци. Веома су потресени", додао је Хамилтон.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар