"Федерер је чудо какво се рађа једном у 50 година!"

Један од највећих тенисера свих времена, Пит Сампрас каже да се играчи као што је Швајцарац Роџер Федерер рађају једном у пола века.

Тенис 13.11.2017 | 14:30
"Федерер је чудо какво се рађа једном у 50 година!"
Федерер је током своје богате каријере надмашио Сампрасових 14 титула и са 19 се осамио на врху.

Роџер само ове године има однос победа и пораза 49-4, а са 36 година и даље игра одлично.

"Још увек игра на високом нивоу. Само је напредовао. Додао је агресивност својој игри, улази у терен и додаје новîне. Физички и ментално, одржати се у тим годинама и желети да будеш на терену, то је невероватно", рекао је Сампрас за сајт Вимблдона. 

У тим годинама и са толиким бројем освојених титула, Федерер по Сампрасовом мишљењу има права да "ради шта хоће", односно може да бира хоће ли играти још или не. Сампрас сматра да би Швајцарац комотно могао да игра још годину или две. 

"Још је срећан јер троши време на то. Роџер је једно од оних 'чуда природе' која се појављују сваких педесетак година. Био је врло паметан са својим календаром и није се префорсирао. Играо је довољно да одржи свежину", каже Сампрас. 

Он истиче да његова генерација није наслућивала да ће се појавити толико доминантних играча. Надал је већ престигао Сампраса (16 титула), а близу му је и Ђоковић (12). 

"Имате тројицу момака који су међусобно освојили 47 ГС и та чињеница 'вас одува'. У мојој генерацији је дефинитивно то било раширеније међу играчима и нисмо имали три играча доминантна као што Роџер, Рафа и Новак јесу овако дуго", објаснио је Сампрас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар