Србија уз Нови Зеланд - могу ли ''Орлови'' у 3. шешир?!

Сенегал је разочарао, али Нови Зеланд још увек пружа наду да се репрезентација Србије може наћи у трећем шеширу на жребу за Светско првенство у Русији.

Фудбал 11.11.2017 | 20:45
Србија уз Нови Зеланд - могу ли ''Орлови'' у 3. шешир?!
Садио Мане и остатак екипе су победили Јужну Африку у петак са 2:0 и тако коло пре краја квалификационог циклуса обезбедили учешће на Мундијалу.

Србији су били потребни порази Сенегала, а Грчка је у тешкој ситуацији, а потребно је да Нови Зеланд као слабије рангирана селекција елиминише Перу.

Нови Зеланд је тренутно 122. селекција на планети, Перу је 10. према октобарској ФИФА ранг листи, али су Новозеланђани успели да изборе реми у првом мечу играном у Велингтону (0:0). 

Перуанци су у првом мечу имали само две праве шансе, а једну је спасао голман Новог Зеланда Стефан Мариновић. Он је истрчао на једну лопту, која је после забуне међу одбрамбеним играчима кренула према гол линији. Мариновић је стигао и спречио сигуран погодак. 

Мариновић је 26-годишњи чувар мреже из Окленда и брани за Ванкувер Вајткепс у МЛС лиги. Реванш је за пет дана у Лими, када ће Новозеланђани покушати да направе изненађење и пласирају се на Мундијал, али и погурају Србију у трећи шешир пред жреб 1. децембра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар