Антонио Конте - човјек за свлачионицу ПСЖ-а!

Почело је, Емери има само једну шансу. . . ! Ако не ваља Челсију. . .

Фудбал 12.11.2017 | 00:00
Антонио Конте - човјек за свлачионицу ПСЖ-а!
Судбина Антонија Контеа је и даље једна од неизвеснијих ствари у европском фудбалу. Упркос томе што је без жељених појачања у првој сезони ресетовао екипу и освојио титулу, Италијан нема довољно кредита на Страмфорд Бриџу и прича се о његовом отказу.

Али ако не ваља Челсију, има коме ваља - Пари Сен Жермену!

Италијан је преживео директора Мајкла Еменала, али ту је и даље финансијска директора МаринаГрановскаја која не гледа са симпатијама на Италијана и његове планове. Њихов однос је прилично напет, а у том рату може само да победи Абрамовичева љубимица која се баве финансијама. Ако Конте настави да тестира њено стрпљење, мораће да потражи другу средину и неће му бити тешко да нађе ново запослење.

Одавно је Милан бацио око на њега, а сада локални медији у Паризу доносе причу да је ПСЖ већ направио прве кораке и пришао Контеу. У француском клубу имају све мање поверења у тренера Унаја Емерија, а његова позиција је поготово пољуљана откако је дошао Нејмар којем се бивши тренер Севиље баш и не свиђа. Емери нема ауторитет на великим звездама, а управо то челници Светаца очекују од Контеа који уме да држи свлачионицу под контролом и да заведе ред.

Емери има уговор до лета следеће године и само у случају да дође до финала Лиге шампиона, добиће шансу да настави сарадњу са Пари Сен Жерменом. Газда Насер АлКелаифи изгледа не верује у тај сценарио и већ је почео да припрема терена за долазакКонтеа. Италијан има уговор у Лондону до 2019. годијне и да га не штити уговор вредан 10.800.000 евра у овој сезони, Грановскаја би му већ спаковала отказ.

Међутим, интересовање Пари Сен Жермена и извесно већи уговор на Парку принчева би могли да омешкају развод Челсија и Контеа, односно Италијан би могао да пристане на финансијско поравнање под уловима који би одговарали и лондонском клубу. Отишао би са мањим обештећењем, али би се зато наплатио у Паризу.

Праве препоруке за Контеа и тврдње да он прави човек, Ал Келаифи је добио од бившег тренера Анћелотија и француског селектора Дидијеа Дешана који је добар пријатељ саКонтеом из играчких дана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар