"Јокин успјех? Сати индивидуалног рада у теретани!"

Мајк Мелоун, тренер Денвер Нагетса, пре утакмице са Оклахомом похвалио је посвећеност Николе Јокића и овај му је моментално вратио важним кошем за победу.

Кошарка 10.11.2017 | 16:15
"Јокин успјех? Сати индивидуалног рада у теретани!"
Јокић је 52 секунде пре краја после офанзивног скока погодио за 100:92, а Нагетси су славили резултатом 102:94.

Мелоун истиче да је Никола пун самопоуздања, али да је то резултат великог рада у предсезони.

“У сјајном је ритму тренутно. Најважније од свега је да има велико самопоуздање и мислим да га је стекао сатима радећи инвидуално у теретани”, рекао је пре меча Мелоун који је током лета био недељу дана у Србији.

Момак из Сомбора му је вратио новим дабл-даблом – постигао је 15 поена (7-16 из игре) и ухватио 11 скокова, два дана након партије каријере у којој је Бруклину убацио 41 поен.

“Када гледам колико ради на својој игри, нисам изненађен успехом који има. Неки играчи немају менталну снагу да кажу после промашаја: ‘Ок, погодићу следећи шут’. Јокић може да промаши, али ће наставити да шутира”, закључио је тренер ‘Грумења’.

Двадесетдвогодишњи центар је током лета пропустио Евробаскет у жељи да се што боље припреми за нову сезону у најјачој лиги света, у којој за сада на терену проводи нешто више од 32 минута и просечно бележи 17,9 поена, 11,6 скокова и 4,5 асистенција по утакмици, уз одличне проценте шута.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар