Душан Тадић: Било ми је дивно и уживао сам!

Душан Тадић пред пријатељску утакмицу са Кином изјавио да Србија увек иде на победу, присетио се дана проведених у Кини за време Олимпијских игара 2008. године.

Фудбал 09.11.2017 | 21:15
Душан Тадић: Било ми је дивно и уживао сам!
Било да је пријатељска утакмица или да се игра за бодове, за Душана Тадића у дресу Србије нема дилеме. Један од најбољих фудбалера "орлова" у недавно завршеним квалификацијама за Светско првенство у Русији најавио је игру Србије на победу, јер другачије не уме.

"Идемо на победу као у свакој утакмици, истовремено и да се прилагодимо захтевима селектора пошто ћемо играти у другачијем систему. Једноставно да покушамо да прихватимо што је брже могуће неке ствари.", почео је Тадић.

Кина не спада у сам светски врх, али је име селектора њихове репрезентације за респект. Марчело Липи и те како зна како се освајају највреднији трофеји.

"Кина као противник? Мислим да су брзи и хитри, међутим, нису довољно тактички обучени. Води их велики тренер, Марчело Липи, али покушаћемо да остваримо победимо иако се ради о пријатељској утакмици", рекао је Тадић на конференцији за новинаре у Кини.

Србија ће у петак играти пријатељску утакмицу против Кине у граду Гуангџоу.

Тадић је био у Кини 2008. године, када је представљао своју државу на Олимпијским играма у Пекингу, а кинески новинари су му скренули пажњу да је његов бивши саиграч из Саутемптона Грацијано Пеле игра у тој држави.

"Било је то дивно искуство и много сам уживао. А, Грациано Пеле је мој добар пријатељ, стално смо у контакту. Знам да кинески фудбал расте сваке године и да доводите много добрих играча, лига вам је све јача, фудбал квалитетнији, бољи. Мислим да је све то веома добро за вашу земљу", казао је Тадић.

Вршилац дужности селектора репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да је Кина у великој фудбалској експанзији.

"Кина се налази у великој експанзији што се тиче квалитета лиге, клубова и саме репрезентације. А, када се ради о тактици, припремамо се за овај меч као и за сваки други. Поштујемо Кину као противника, гледали смо неке њихове сусрете и спремно дочекујемо ову утакмицу", навео је Крстајић.

Посебну пажњу кинеских медија од српских фудбалера привлачи Немања Гудељ, који игра за клуб Тјанђин Теда у тој земљи.

"Што се тиче Гудеља, мислим да је прави играч, карактер који је показао кроз утакмице за репрезентацију говори да презентује Србију на прави начин у Европи и свету. Увек је био на располагању репрезентацији и увек се добро понашао. Он је један од играча који је показао како треба да се појединац односи према обавезама у клубу и репрезентацији", рекао је Крстајић.

Новинаре је занимао и Крстајићев коментар о прослављеном српском фудбалеру Драгану Стојковићу, који води кинески Гуангџоу РФ.

"Имао сао сам прилике и да играм са Драганом Стојковићем у репрезентацији када сам почињао. Он је легенда српског фудбала, велико име као играч и као тренер. Причали смо о утакмици која нас очекује, рекао ми је много лепих речи о кинеској репрезентацији, истакао да је веома задовољан боравком у Кини", казао је Крстајић.

Србија ће први пут под тим именом играти против Кине.

Репрезентација Југославије, односно Србије и Црне Горе, састала се са Кином четири пута, уз три победе и реми.

Последњи дуел игран је пре 12 година када је Србија и Црна Гора предвођена селектором Илијом Петковићем победила са 2:0, головима Ненада Ђорђевића и Николе Жигића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар