Терзић: Кокеза ради Вучићу иза леђа!

Најважнији челник Црвене звезде Звездан Терзић наставио рат са првим човеком Фудбалског савеза Србије, дојучерашњим саборцем, Славишом Кокезом. "Увек ћу се захваљивати Вучићу што ме је довео у Звезду, да то није урадио. . . ".

Фудбал 09.11.2017 | 20:45
Терзић: Кокеза ради Вучићу иза леђа!
Наставља се рат Звездана Терзића и Славише Кокезе, некадашњих блиских сарадника у Црвеној звезди. Терзић је наставио да оптужује првог човека Фудбалског савеза Србије, а сада је у целу причу увео и првог човека државе - Александра Вучића.

У интервјуу "Недељнику", Терзић је више пута поновио да је Вучић допринео да он дође у Звезду, на чему ће му вечно бити захвалан, негирао је приче о "намештеном првенству прошле сезоне које је Звезда изгубила", поручио је да ће Звезда ове године "освојити титулу јер је много боља", а одбацује и приче о "менаџерима који управљају клубовима".

"Александар Вучић јесте велики навијач Звезде и то не крије, али нисам приметио, а не знам да ли сте ви приметили, да Звезда има неки попуст зато што први човек државе навија за њу. Имам утисак да је Вучић велики навијач Звезде, али постоји ОПСТРУКЦИЈА да Звезда иде ка врху. И све му то раде иза леђа", устврдио је Терзић.

Упитан да ли говори о Славиши Кокези, Терзић је одговорио потврдно и поручио да "Кокези никада неће опростити титулу од прошле сезоне".

"Директно о Кокези! Могу да причам отворено, јер сматрам да сам исправан. Са Кокезом немам никакав лични проблем, чак сам са њим био у пријатељским односима. Сарађивали смо у почетку мог мандата. Нисам ја Кокезу отерао из Звезде, отерали су га навијачи. Сплетом околности, ја сам остао. Успеси Црвене звезде су се поклопили са његовим одласком и тада је у њему прорадила сујета. Немам ни данас проблем са њим, иако му никада нећу опростити титулу од прошле године (сезоне). Не као Звездан Терзић, већ као навијач Црвене звезде. Ја му и сад нудим шансу, јер се ФСС не може водити без добрих односа са Црвеном звездом и Партизаном, а он је креатор лоших односа", каже Терзић.

На питање колико често комуницира са Вучићем, Терзић је одговорио да "он (Вучић) воли Црвену звезду" и да "имају комуникацију".

"Он ме је довео у Црвену звезду. Звао ме је 2013. године у кабинет и рекао: 'Терза, ти си једини човек који може да води Црвену звезду'", тврди Терзић.

Упитан да ли је покушао да Вучићу каже да посредује у сукобу са Кокезом, јер је и он близак са председником Србије, Терзић је одговорио:

"Постоји много људи који су блиски Вучићу, а међу којима има доста анимозитета и неслагања. Не тражим ја ничију главу, већ само начин да заштитимо интерес Звезде".

Каже и да Звезда "није државни банкомат", али је додао:

"Уз помоћ државе и контаката из државе добијен је уговор са Гаспромом, и снагом ауторитета Александра Вучића, је продужен. Ти људи из Гаспрома виде да се у Звезди дешава нешто квалитетно".

Терзић истиче да ће заувек бити захвалан Вучићу што га је довео у Звезду и што му није дао да оде из клуба после пораза од Вождовца, који је водио ка губитку титуле.

"Да није довео мене, вероватно би Звезда ишла неким другим путем. Можда бољим, можда горим. Али за то што иде овим путем захвалан сам Вучићу. Дешавало се да се и ја уморим од свега, као што сам се уморио после Вождовца, када ми он није дао да одем. А био сам спреман да одем. Давао ми је подршку све време и кад је трибина устала против целе управе, говорио је: 'Терза, мораш да останеш, ти једини можеш ово да радиш'. Он је свестан овог лудог амбијента у којем живимо. Ето, зато сам му захвалан".

На примедбу новинара да УЕФА не гледа благонаклоно на мешање политике у фудбал и да није баш похвално да чују да га је поставио тадашњи председник Владе Србије, Терзић каже:

"То ми илустративно кажемо 'довео ме је председник Владе'. Довео ме је Управни одбор... али наравно да најмоћнији човек у држави лако може да пошаље поруку: 'Ја ценим тог и тог, ви како хоћете, али размислите да ли бисте га довели'. И наравно да ће увек бити неког ко ће да прихвати ту сугестију".

О причи да је "Звезда прошле сезоне изгубила 'намештено првенство'", Терзић каже да оно што се догодило пролетос "јасно говори колико је било намештено првенство".

"У 10 дана смо изгубили титулу. Некога је очигледно страх велике и моћне Звезде, тако да та прича о намештеном првенству и Звезди као државном пројекту, пада у воду. Сваког дана упозоравамо јавност на то што се дешава. Толико знамо о спрези Партизана и ФСС, али колико год се они бавили нечасним радњама, ми смо толико бољи да ћемо освојити титулу", уверен је генерални директор Звезде.

О МУСЛИНУ...

"Ако су сменили Муслина требало је да доведу бољег тренера од њега... Сада их шаљу на туристичко путовање са в.д. тренером који их сигурно неће водити у Русију. Много је то аутоголова", каже Терзић, а о причама да је разлог за смену "дил са мендажерима", одговара: "Муслин је тежак човек који не дозвољава да му се било ко меша. Мислим да је то 'спиновање'".

О МЕНАЏЕРИМА и САСТАВЉАЊУ ЕКИПА

"То су пренапумпане приче. Нико неће да ради на своју штету. Нелогично ми је да се гурају играчи који не заслужују и да неко страда због лоших резултата. Зашто би неко пуцао себи у здраву ногу? Док сам био председник ФСС, тога није било. И сада у Звезди тога нема. Не верујем да је другачије у осталим клубовима, па ни у ФСС или Партизану".

О НОВЦУ...

"Звезда је била девастиран клуб, са 53 милиона евра дуга, блокираним рачуном... Звезда ради само преко рачуна и за све плаћамо порез. А 90% новца доносимо из иностранства. У последње две године уплатили смо у буџет 10 милиона евра. Остварили смо приход већи од 50 милиона евра - око 30 милиона од трансфера играча, 6 милиона на основу разних бонуса УЕФА, 4 милиона евра од улазница, 8 милиона евра од Гаспрома и 2 милиона од Телекома Србије", тврди Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар