Низ напада на фудбалере Хајдука, чува их полиција!

Фудбалер сплитског Хајдука из Камеруна пријавио полицији напад хулигана у уторак увече испред стана у којем живи. Наводно малтретирани и неки други фудбалери, добили полицијску пратњу.

Фудбал 09.11.2017 | 20:15
Низ напада на фудбалере Хајдука, чува их полиција!
Далматинци живе за 'Ајдука, али има и оних који имају болесну љубав према клубу. Поједини, такозвани "навијачи", себи дају за право да малтретирају фудбалере и прете им.

Управо то се догађа у сплитском Хајдуку, који је пре неколико дана поражен од аутсајдера Рудеша, па су поједини хулигани пронашли "кривце".

Медији у Хрватској преносе да је фудбалер из Камеруна Франк Охандза пријавио полицији претње и напад неколико особа, који су галамили и бацали предмете према прозору стана у којем живи у Сплиту. Полиција је дан касније привела 23-годишњака, осумњиченог да је учествовао у инциденту, али је он све негирао.  

Према полицијском записнику, нешто после 21 час у уторак увече, испред стана у којем живи 26-годишњи камерунски фудбалер, окупило се неколико особа је упућивало претње, бацало каменице, а један је погодио аутомобил марке "ауди" који користи овај играч.

Фудбалер се, наравно, препао, па је одмах звао полицију.

Полиција је навела да су хулигани викали: "Мајку вам јебемо, отворите врата пре него што дође полиција".

Наводно је још неколико играча доживело вербалне или физичке нападе који нису пријављени. А све је почело после пораза Хајдука на "Пољуду" од Рудеша (2:3). Хајдук је водио 2:0, али су гости дали три гола за велики преокрет.

Хајдук је тако увећао заостатак за водећим загребачким Динамом на 9 бодова, а навијачи сплитског клуба су побеснели. Најпре су позвали играче на "постројавање", тражили су од њих да скину дресове, па су их чак гађали стоцама! Торцида се окренула и против управе, незадовољна што ће на боље резултате и титулу, изгледа, морати још да чека.

"Играјте, пич***", "Добићете батине", "Ви нисте Хајдук", само је део арсенала увреда који су испалили навијачи Хајдука играчима свог клуба, који су тек уз пратњу полције то вече напустили стадион.

Пошто је атмосфера око клуба наелектрисана, полиција је одлучила да и даље обезбеђује тим, који је данас отишао на пријатељску утакмицу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар