Примитивизам поразио Додика

Посљедња сједница Народне скупштине Републике Српске на којој је поништена одлука о Суду и Тужилаштву гласовима скупштинске већине, који су је и прије двије године и донијели биће још дуго разлог препуцавања на политичкој сцени. Тако професор Младен Миросављевић каже да је то јад и биједа политике, док за његовог колегу Ђорђа Вуковића примитивизам је поразио и предсједника и његове критичаре.

Република Српска 09.11.2017 | 08:00
Примитивизам поразио Додика
Коментаришући ток сједнице, на којој је цјелодневно препуцавање предсједника РС Милорада Додика и опозиције наишло је на осуду и грађана и интелектуалаца.

Професор јавног мњења Младен Миросављевић сматра да је скупштинска расправа, вођена о свему и свачему, осим о ономе због чега је сазвана, показала сав јад и биједу наше политике, те се може узети као еклатантан пример политичке некултуре.

- С једне стране, било је веома уочљиво понашање предсједника и владајуће коалиције који су се понашали као апсолутни владари РС, дијелећи лекције на све стране, при томе не бирајући начин и речник и понашајући се према опозицији као према непријатељу који мора бити „уништен“. С друге стране, имали смо опозицију расцјепкану између својих жеља да преузму власт и немоћи да понуде убједљив концепт и људе који ће то провести. На трећој страни налазе се све апатичнији грађани, који виде да им ни једни ни други не нуде бољу будућност него само систем колективног пропадања. Ово није била ни побједа позиције ни пораз опозиције, већ још један у низу пораза Српске и њених грађана – сматра Миросављевић у изјави ЕуроБлицу.

За професора  на Факултету политичких наука Ђорђа Вуковића у НС РС је тријумфовао „безобразлук“ који је поразио све којима је стало до политичке културе, дијалога и демократије.

- Посланици се нису наругали само једни другима, него институцијама и достојанству народа. Примитивизам је поразио и предсједника, али и његове критичаре залутале у увјерењу да су бољи и другачији. Пиштаљке опозиције и „дуге цијеви“ режима мања су брука од онога што смо видјели и чули на овој сједници. Када се све уваља у блато, ништа чисто не може изаћи – каже Вуковић.

Сматра и да се опозиција показала потпуно дезорјентисаном од почетка приче о референдуму.

- Додик вјешто плива, привуче опозицију, а онда маневрише на том простаклуку и бахатости, која је његов манир. Вјероватно би најпоштеније било, ако су видјели да дебата не може да се креће у оквиру аргументације за референдум, да напусте сједницу и кажу да не желе да учествују у оваквој вулгаризацији политике. Ћутњом и одговарањем су на неки начин сами пристали на то. Наравно, он је испровоцирао све и показао колико је недостојан да обавља функцију предсједника која треба да оличава јединство свих грађана, а тиме и свих представбика грађана. Али, опозиција је толико безидејно и дезорјентисано ушла у све то – каже Вуковић у изјави ЕуроБлицу.

(БН/Блиц)

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

Дијагноза

09.11.2017 07:08

Све то потврдјује да је брод вец увелико у процесу потапања. Кога јос занима БиХ, њени примитивни политицари и некаква парламентарна расправа? Десавање није равно ни пијацном дијалогу - тамо влада цак бољи ред. Несагледиве су посљедице негативног избора кадрова и афирмације силе. Пораз у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Www

09.11.2017 07:25

Неби лосе било да мало узмес компас.

Name

ВРС-е

09.11.2017 07:34

Онда господо ми нисмо гледали исту сиједниву!!!! Од првог обрацања "пресједника" видјело се због цега је он досао у парламент!!! каква страховлада је у његовој партији и понизење ти исти "посланика" који су сутјели као мумије све сате проведене у скупстини. Опозиција ницим нике изиритирала "пресједника" да се онако бахато и простацки односи према породицама посланика и омаловазавање сви који немисле као велики баја, а он је обицан један мали мис који своје фрустрације и неурацунљивост смије јос само просипати у НСРС, јер и онако смије да путује до Србије и Русије али за ове друге је небитан, а колико им је битан показују мали и велики Руски кредити. И господо ста је то требала опозиција урадити???, и ако мислите да је требала напустити сједницу!!! варате се дебело, то би била побједа "великог баје" и његове прице како је помео опзицију да су морали напустити сједницу!!!, а љепо је рекао сам " са људима људски са циганима цигањски" и опозиција је урадила ста је он лицно тразио, и мислим да су опет бирали ријеци висе него лактаски возд.

Name

А резултати рада?

09.11.2017 07:44

Док се фамилије увелико исељавају госп. Павиц прогнозира успјехе на изборима 2018-те!? Тотално одсуство од реалних проблема и засљепљеност силом и владавином која губи сваки смисао. Политицко богохуљење без осјецаја мјере, намјере и сврхе таквог дјеловања. Треба бојкотовати изборе 2018-те.

Name

ре: Www

09.11.2017 07:47

Не треба нама компас вец појас за спасавање.

Name

Мака сет

09.11.2017 10:36

Немојте бојкотовати, кај би било да гласачко тијело РСа изабере са 40% гласова сдп, ако вам овај фашизам није ришење, закај не дати шансу комуњарама (лично сан антикомуњара) ово је само подстицај на размишљање. Видите и сами какав је живот у машти о небеском народу и небеској држави, док се сваки дан Земља даље окреће, и вас не чека, хоћете ли живот протратит да вам гелиптери продајући небулозе и задњу пару опљачкају? Нек свако за себе одабере

Name

киклоп

09.11.2017 11:02

Нису ту само политицари криви, да смо ту гдје смо. Процитајте само коментаре,па це вам бити јасно да они,политицари, и нису могли висе направити са оваквим народом.

Name

ре

09.11.2017 13:21

Сељаци у скупстини, уместо да земљу обрадзују? Није ни цудно!!

Name

Драги

09.11.2017 07:09

С једне стране бахата и неспособна позиција а са друге стране исто, ако не и више неспособна опозиција, без концепта и потребних кадрова, је тужна слика политичког миљеа Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

циник

09.11.2017 07:32

И шта ћемо сада?Најбоље да нам дођу "увозни" и позиција и опозиција јер овом народу нико не ваља!?Опозиција јесте прилично лоша али је и као таква много боља од позиције.

Name

Неко из масе

09.11.2017 07:50

Опозиција је чачкала мечку и кад је исчачкала и када је Додо кренуо у контранапад почели су кмечати горе од најразмаженијег дјетета у систему, мама мама, дира ме чико.

Name

Ре Циник

09.11.2017 08:38

Проблем је у већини Србског народа да они који могу да покрену нешто на боље називате издајницима. А они који вас зигу, пљачкају ...Србима. Ако није по неком вашем глупом калупу он чак није ни Србин. Зато вам је како је а бит ће и још горе ако тај калуп не промјените. Имате психичких проблема кад је у питању избор оних који вас воде. Додик, Вукота, Иваниц...једна те иста особа у неколико различитих тијела . Сви мисле исто. Онај Кецмановиц колико год га мрзили не лебди него је на земљи. Али није довољно Србин по вашем укусу а да не спомињем неке друге. Србин је по вама само онај који је задојен мржњом против свих осталих и воли политику Русије . А Руси би радили исто што и Американци да могу од тих истих. Док вам неко не додје и каже да сте градјани БиХ и да то схватите да је тако као сто и јесте и да треба окренути се Сарајеву као главном граду а не Бгд и да сте Босанци а не Срби из Србије тад тек можете очекивати да престанете да тонете . Дотле мрка капа.

Name

Ре Ре Циник

09.11.2017 10:03

Ти си момчино себе мало прецијенио. Не можеш се ти баш похвалити да познајес Србе. То што си написао у свом коментару су твоје пусте жеље. Срби ће увијек бити браћа са Србима из Србије и не знам како вама бошњацима није јасно да смо исти народ. И ви да се нисте давних година одвојили од нас и почели се клањати сваком освајачу наше лијепе земље, били бисте браћа са Србима из Србије. Овако нисте ништа а хтјели би дијелити лекције другима.

Name

Б

09.11.2017 10:26

Неспособна опозиција? Крива опозиција сто се "гласаци" продају за 50 км! Сто је морална и физицка проституција фактицко стање у психи несретника сто гласају за црвену секту? Браво

Name

Мака сет

09.11.2017 10:41

@ре ре циник баш си се уклопио у опис ре циника. Иста фашистичка врећа гxxxна коју је описао ваш је ментални склоп и свјетоназор. Док се то не промјени натеже баја и натезаће.

Name

Драги за Б

09.11.2017 10:49

Гласаче купује и опозиција за тих "проклетих" 50 КМ као и обећања о запошљаваљу без икаквог обзира о стручним и људским карактеристикама. С друге стране највећи број садашњих опозиционара је био или је и сада у неким од нивоа власти па шта је боље за народ у РС или БиХ.

Name

ре

09.11.2017 16:04

Имам ја концепт драги,похараћемо и ово мало јада што је остало послије народног избора и ићи до ђавола...

Name

Валкyре

09.11.2017 16:53

Браво циник . И на Заоаду се смјењују само двије партије. Трећих нема! И избори служе као коректив, казна. Само глупи Срби филозофирају! Па наново опет бирају исте. Ротирајте их бар један мандат, да их се спусти на земљу!

Name

Бајкер

09.11.2017 07:15

Знам да се неце вецина слозит са мојом констатцијом али ово је све до сад био еxсперимент и да се да минимална санса да РС опстане . Медзутим цињеницно стање говори све . Народ је ипак крив за ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2017 08:50

Па она и сад постоји само на папиру. Докле ће постојат и на папиру зависи од свијести И савјести православних Босанаца и Хрватских православаца који су “емигрирали”.

Name

Xy

09.11.2017 11:36

Ста писес ти иопсте каквих православних босанаца или хрвата погледај у назад наицицес само на српска имена својих Предака, ако се потрудис сазнацес и коју славу треба да славис уостало претрази таван мозда и икону надјесРазмисли О Томе Уместо Сто Писес Глупости. На Страну Политика Кад Не Знас Ни Ко Си Ни Ста Си

Name

ЕУРИ

09.11.2017 07:19

Додичееее нећемо референдум хоћемо 2000 Еура платеееееееееееееееее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имацес Ти

09.11.2017 10:26

Мајмуне јос мало 200 км плату ако он остане јос један мандат.

Name

Марко

09.11.2017 07:33

А није ово први пут,овде је 60% неписменог становниства,они то воле.Слусао сам коментаре послије скупстине,вецини су симпатицни Додикови бахати иступи,мада ни опозиција није пуно боља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

09.11.2017 08:35

Није тачно, опозиција је била на ниво, културна , конструктивна и припремљена, што је све изненадило, а понајвише Додика.А он је наступио као арлекин у циркусу , а дјеловао је ко дебељко на трапезу. За њега лично је оно била најбоља перверзија коју је у животу доживио, јер га до сада нико није тако јавно натегао као опозиција тако добро да је у једном моменту могао и да ужива, нарочито у паметном и културном одговору Говедарице, јер је до сада углавном слушао улизице из СДС-а , а сад побегуље, Тадића и Стевандића. Што се тиче оне ствари коју нам је уважени предсједник поменуо , сматрајући да је Говедарица нема, онда нам је требао конструктивно показати своју ону ствар , па да знамо, како се предсједник изјаснио , каква муда има он, кад он зна да Говедараица нема муда. Ја се дивим Говедарици да је био присебан и да је успио да се сабере након лавине погрдних назива предсједника.

Name

Борис Слина Спасојевиц

09.11.2017 07:34

Да, али тај примитивизам је мени обезбиједио 6 радних мијеста, а ви остали коме се не свидја пасос у руке - па грана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.11.2017 07:51

Хаха,ма мозе ти обезбј.....

Name

Марко

09.11.2017 07:53

Мозе ти обезбједити и сто,увјек цес остати цобан,твој коментар све казе.

Name

Ре

09.11.2017 08:00

Свака част..Ја већ увелико гањам папире па одо као љекар радит у Дојч..А ко мора нек ради овде за 800 КМ..Ја нећу.

Name

јао

09.11.2017 10:41

Ако требате помоци за посао погледај те:АВАНТИ.цом Мüнцхен.

Name

Марко

09.11.2017 07:35

Кад читаш изјаве ове двојице "квази " професора испаде да су сви у скупстини једнако криви.Ма немој!А све тако прицате јер се бојите обадвојица да не добијете од Баје отказ на фаxу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

09.11.2017 09:26

Од афирмације говора папака до афирмације говора професора требају проци јос деценије напорног културолоског рада. Нација је у озбиљним проблемима због афирмације незнања. И некуса на свим пољима зивљења који је из таквог схватања старности израстао.

Name

Борац

09.11.2017 07:37

У изливу привитимизма предњачио је нажалост предсједник који није у стању да се уздигне на иоле достојанствен ниво, једноставно он је на нивоу сеоског ђилкоћа гдја ће нажалост и остати, пошто се стари к.њ не учи јашити. Састав скупштине је последица дугогодишњег кадровисања и једних и других, пошто се иста имена увијек налазе на врховима листа и на њх се троше сви ресурси странака у кампањи. Углавном ту се ради о мање или више неморалним људима који већ сад стварају оптималну стартну позицију по цијену гажења свих правила и страначких статута као и партиских кадрова који су им потенцијална пријетња за устаљену позицију. Зато ће опозиција тешко до успјеха. Девиза је, само нека сам ја унутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2017 10:09

Само да допуним. У скупштини што се тиче саства има и појединих "дама", "кадрова" које су захваљујући вриједном и марљивом доизању ногу придобиле благонаклоност па су од силног гурања оне ствари угуране и у политичке токове, па постале народне посланице. Једна од тих која се вриједно давала по јахтама нашим високопозиционираним појединцима је и Зорица Кузмановић Василић (СНСД). Ову истину требало би да зна и Мектић, чак је једном само у назнакама јавно рекао да зна за оргијања на јахтама. Па народе ти се само и даље кољи и гласај. Оста на суво је*ен.

Name

Пајо

09.11.2017 07:41

Уважени професор се користи прежваканим флоскулама и типична је слика "интелектуалца" у РС! Његове колеге, професори и доктори наука, се налазе у свим партијама у РС, али се њихов глас не чује, јер су полтронски климачи главама и у масовним структурама као што је СНСД они слиједе вођу беспоговорно! Ако је вођа примитиван - какви су они онда? Гдје је тај глас интелигенције и елите, да ли је могуће да је Жељка Цвијановић највећи економски експерт у РС, да ли је могуће да нема човјека који би био предсједник, а да зна српски језик и да има кућно васпитање? СДНСД, СДС, ПДП, ДНС, то су само скраћенице иза којих се крију одређени људи са циљем да се обогате на рачун јавних предузећа. Концепт је исти у Бијељини, али и у Лакташима или у Бањалуци, локалне опскурне фигуре се баве махинацијама за своју корист! Ево једног примјера: Бању Дворови је преузео СДС од ПДП-а, то је вијест коју смо чули прије неколико дана. Сад ја размишљам, мора да је независна експертска група пажљиво анализирала пословне планове које су изнијели ПДП и СДС. Уобзирила је све околности, схватила економски исплативији СДС-ов концепт и након опсежне анализе и одређених корекција и препорука исти усвојила и одредила рокове за његово спровођење. Захвалили су се објема тимовима и уврстили напредне приједлоге ПДП-ових представника у план опоравка Бање који је предложио и за који ће бити ОДГОВОРАН СДС! И онда се пробудим и почнем плакати! Важни чланови ових партија су људи са надимцима Чокаљ и Кесер, да ли нам треба боља слика о томе зашто је Скупштина легло примитивизма, примитивци, а изгледа да су већина, бирају себи сличне којима се диве! А постати данас мр, др или професор и шупљирати је никад лакше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брале

09.11.2017 08:28

Пајо свака цаст на коментару.

Name

Сваја ;)

09.11.2017 09:37

Тако је, Пајо!

Name

Xy

09.11.2017 11:43

Да се слозим са свим, остаје ми само једна недоумица, ако не ваља ста онда? Кога бирати за кога гласати. Ја се извињавам не би да вриједјам али највеци савезници власти су они који говоре "сви су они исти" самим тим потпомазу позицију тако сто омаловазавају опозицију. И како да дозивимо промјене ако су сви исти, или ако цемо говорити да су исти. Бога ми ја сматрам да нису сви исти и да је свака промјена добро досла.

Name

Пајо

09.11.2017 13:08

Како шта онда? Јасно и гласно рећи да не ваља ово што зовемо политичким системом у РС, позвати на одговорност све који врше функције и изложити критици њихове резултате рада, а не ћутати! Не бацати смеће у канал, по улици, у школском дворишту! Везати се на задњем сједишту аутомобила и не пушити у затвореним просторијама у којима је то законом забрањено! Почети од себе и од ситних ствари, не бусати се у прса и форсирати национални набој, а кришом спремати дијете у Њемачку и још се поносити кад оде! Укратко - освијестити се и размишљати својом главом, бити моралан и поштен! Ако се тако постави свако од нас, онда ће се за два-три изборна циклуса десити и неке промјене! Мијењаће се и ови који су сада у политици да би се спасили, а и неки моралнији и бољи ће се појавити да се суоче са стварношћу! Нема чаробног штапића и инстант благостања. Трендови су да на Западу недостаје радне снаге и да ће је све више требати да би они задржали степен свог развоја, то ће одвести стотине хљада људи неповратно и ту се не може ништа! Кад им нисмо требали нисмо могли отићи ни 1 м преко границе по вајкрем! Али, може се много урадити да се потребе, баш тих богатих, задовољавају локалном производњом и услугама, томе треба да служе политичари, јер би требало да буду одговорни за социјална питања, економију, транспорт, индустрију, рударство...Чини ми се да многи гласачи не схватају шта је улога оног за кога гласају, не да га странка намјести у "своје" јавно предузеће, већ да ради неки посао и направи напредак! Дејтонски споразум, Суд БиХ, Тужилаштво БиХ, државна имовина, то су теме којима нас затрпавају, а ко од нас зна, заиста, суштину о њима? РС се мора заштити јер представља малу компензацију за све што су Срби проживјели на овим просторима у протеклим стотинама година, али ми морамо направити тим од наших најумнијих људи да је штите, платити свјетски признате правнике да прате статус у оквиру Дејтонског споразума! Шта Петар Ђокић, Мићо Мићић или Цвијетин Никић знају из области међународног права? Они су добри за орање, заливање, да у'вате бразду, треба нам и таквих!

Name

Xy

09.11.2017 13:42

Пајо сваку ти потписујем, али хоцу да казем да немамо времена да продје два или три изборна процеса, јер за толико смо пропали јер смо сада на самом рубу, једноставно смо превисе цекали, ако будемо морали јос остаце катастрофалне и не сагледиве последице за будуце нарастаје. Ако вец и нису настале.

Name

Месар

09.11.2017 07:59

Сви подлијежу професионалним деформацијама,собзиром да је човјек месар, бојим се да нас види као стоку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

све цу да продам

09.11.2017 08:11

"Телеком Српске а.д. Бања Лука понудит ће на продају 1,4 милиона акција." има јос мало ситниса за продају....а после..??? ахахаххах......оооојјјјј дрзаветино.....оооооојјјјј републико мојааааааааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

09.11.2017 08:12

Какви бирачи, такав им и предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бајкер

09.11.2017 08:29

Васа Браца црногорци непису цирилицом и не Признају је. Које будале јос користе цурилицу знасли који је ово вјек.

Name

@бајкер

09.11.2017 09:04

Несрећниче, ти си неписмен на свим писмима и језицима и нема ти помоћи!

Name

Неко из масе

09.11.2017 09:37

Мој банкер, теби и латиница лоше иде.

Name

МИШО

09.11.2017 10:53

Судећи по твом познавању латинице, односно по твојој писмености, рекло би се да живиш у каменом добу!

Name

Студент

09.11.2017 08:39

Има СДС и добрих посланика не треба трпати све у исти кош, видјели смо то. Само што су код позиције сви исти и нико нема став да се огласи већ само слијепи послушници и креатори лошег стања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хтјео

09.11.2017 08:54

Каквих непостојећих српских ријечи се наслушасмо: хтјео,видјео, замољава, објашњаје, раду, чим прије, сваки пута, све један.....Господо, драга, гдје сте се школовали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

09.11.2017 09:21

Јао ,јао ал смо паметни. Као да је битно како је неко написао. Мислим да је тема и битна ствар ове расправе ,сасвим несто друго.

Name

коме фали

09.11.2017 09:00

Предсједник је рекао да Вукоти фали ,,оно" а изгледа управо предсједнику фали ,,то" иначе би провео референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Неко Из Масе

09.11.2017 09:25

Док су таквих дебила као ти Баја це владати годинама. Пе сретно ти било са Додом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре неко из масе

09.11.2017 09:51

Ова под ницком НЕКО ИЗ МАСЕ би подржао правило прве брачне ноћи ,када би то Миле тражио у скупштини!Толико си задојен Бајом..Не ради се људино овде о опозицији већ о томе да Миле повлаци одлуку о референдуму.Ста би било да је СДС повукао ту одлуку???Рат би избио..Казес Миле их разбуцао?Јесте ал он је говорио сатима а посланици по 3 минуте ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОВДЈЕ ЈЕ БОГ ДАВНО РЕКАО ЛАКУ НОЋ

09.11.2017 09:54

БОЛЕСТАН ПРЕДСЈЕДНИК, БОЛЕСНА И НАЦИЈА. ЗАШТО? ПА ЗАТО ЈЕР БОЛЕСНИКА УПОРНО БИРА И ДАЈЕ МУ ЗА ПРАВО СВЕ ОВО ШТО РАДИ И КАКО РАДИ. КОМПЛЕТНА НАЦИЈА ЈЕ ПОКРИВЕНА ВЕЛОМ ОБМАНЕ , КАО ДА ЈЕ НА НЕКИМ ДРОГАМА. И ТАКО ДАНИ И ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ. НАСУПРОТ ВЕЛИКОГ ВОЖДА ОПОЗИЦИЈА, КОЈА НИЧЕМ ДОРАСЛА НИЈЕ , А ЗАЈЕДНИЧКО ЈЕДНИМА И ДРУГИМА ЈЕ КРИМИНАЛ. У ТОЈ СФЕРИ СУ ПОКАЗАЛИ ВЕЛИКИ ТРУД И КОНСТРУКТИВНОСТ. ДО ДУШЕ, ПОЗИЦИЈА ЈЕ У ВЕЋОЈ МОГУЋНОСТИ ПА ЈЕ И КРИМИНАЛ ОБИМНИЈИ. СВЕ У СВЕМУ ЈАДНО, БИЈЕДНО И ПРИМИТИВНО. ПОЗИЦИЈА РЕЖЕ ВЕНЕ ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ, А ОПОЗИЦИЈА ВРИШТИ КО ХИСТЕРИЧНО ДИЈЕТЕ. ОВО ЈЕ ЛУДА КУЋА, ПРАВА ЛУДАРА. И НА КРАЈУ НАРОД, , ОН ОПОГАЊЕН КО НИКАД. ПАКОСНО, ПОДМИТЉИВО БЕЗ СТАВА, СВЕ МОЖЕ САМО АКО СЕ ПРЕПОЗНА ЛИЧНИ ИНТЕРЕС, ПА И ПРЕКО МРТВИХ ДА СЕ ГАЗИ. ЕТИКА ПО ВЕРТИКАЛИ И ХОРИЗОНТАЛИ ПОТПУНО СРУШЕНА. У ПРЕДУЗЕЋИМА СВАК ЈЕ СВАКОМ ПОТЕНЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ. НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ БИИТ У СНСД-у ТО ЈЕ КАКАВ ТАКАВ ГАРАНТ ДА ЋЕШ НА ОВОЈ ЛЕДИНИ ОПСТАТИ, МАХАТИ ГЛАВОМ И КАД ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДА НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ, АЛ ГЛАВНО ЈЕ БИТИ ПОДОБАН, ЈЕР АКО С Е "КУРЧИШ" ГУБИШ, А МОЖДА ТЕ ПОЈЕДЕ И МРАК, ЈЕР СНСД ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕН, НОВА РЕЛИГИЈА СРПСКОГ НАРОДА. ЕВО ВИДИМ У НЕКИМ ШКОЛАМА ПОСТАВЉЕНИ КАЛЕНДАРИ СА ФОТОГРАФИЈАМА ДОДИКА. ИЗГЛЕДА ДОДИК ЗАМИЈЕНИО СВЕТОГ САВУ. И НА КРАЈУ УОПШТЕ МИ У ОВИМ ОКОЛНОСТИМА НЕ ПРИЈА РЕЋИ ДА САМ СРБИН, НА ЖАЛОСТ. АЛ ТУ САМ , ШТА МОГУ. ПОТПУНО РАЗУМИЈЕМ МАСОВАН ОДЛАЗАК ЉУДИ У ДРУГЕ ЗЕМЉЕ, ПА ТО ЈЕ СПАС ОД СВЕГА ОВОГ. И ДА САМ ЧАК ЛУД, НИСАМ ТОЛИКО, ДА ПРИХВАТИМ ТВРДЊЕ ВЕЛИКОГ ВОЖДА КАКО ЋИВИМО БОЉЕ НЕГО ОНИ У ШВАЈЦАРСКОЈ, ИЛИ ТВРДЊЕ ПОТПУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАСТАВАК

09.11.2017 10:16

ИЛИ ТВРДЊЕ ПОТПУНО МАНИТЕ ПРЕМИЈЕРКЕ, КОЈА КАЖЕ ДА ЈЕ СНСД СВОЈОМ ПОЛИТИКОМ И ПОТЕЗИМА ПРОДУЖИО ЖИВОТНИ ВИЈЕК ГРАЂАНА. САМО ЗНАМ ДА БОЛЕСТ КОЈА ДУГО ТРАЈЕ , ДУГО С Е И ЛИЈЕЧИ. ПРЕМА ТОМЕ ДА БИ ОВО ДРШТВО , СРПСКА НАЦИЈА ОЗДРАВИЛА ПРОЋИ ЋЕ МНОГО ВРЕМЕНА, АКО СЕ ТО УОПШТЕ И ДЕСИ. ПРВИ КОРАК КА ТОМЕ БИО БИ ДА СЕ ДЕФИНИТИВНО СМИЈЕНИ ВЛАДАЈУЋА ГАРНИТУРА, ПОХАПСЕ СВИ ОНИ КОЈИ СУ НА ПОЗИЦИЈАМА И НЕСАВЈЕСНИМ РАДОМ ДОПРИНИЈЕЛИ КРИМИНАЛУ И УОПШТЕ ЛОШЕМ СТАЊУ. ТЕК ОНДА СЕ МОЖЕ ВИДЈЕТИ ТРАЧАК НАДЕ ДА ЋЕ ЈЕДНОГ ДАНА ЗАИСТА БИТИ БОЉЕ. БЕЗ КАЖЊАВАЊА И ЈАВНОГ ПРОЗИВАЊА , КОНКРЕТНИХ САНКЦИЈА НЕМА НАМА БОЉЕГ СУТРА.

Name

Пораз

09.11.2017 09:57

Ма у Бањалуци се не може наћи ни пет правих истинских интелектуалацца, шта јењ вама народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика

09.11.2017 10:22

Погледајте само колико се сви они у скупштини (главни актери) добро познају, па они су сви исти, лопов до лопова. Знају чаки ко какве гаће носи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јос горе

09.11.2017 10:46

Да су лопови то знају сви , а о гацама ја вјерујем да те вјести сире њихове зене.

Name

Сандокан

09.11.2017 10:30

Најмања штета би била , постројити их све уз зид и директоно метак у чело. Ти који сједе у скупштини су највећи непријатељи српског народа. Превише се нагомилало, лоших, катастрофално лоших околности да би се могло очекивати какву такву бољу будућност. Мораће макар гром да пукне из ведра неба, нешто се мора догодити, да би се ове политичко социјалне баруштине ослободили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

09.11.2017 11:07

Ја сам ипак за другу варијанту, оградити им 100 хектара зидом високим 6м, на врху 6 редова бодљикаве жице, и стрпати их тамо. И нека се сами брину за себе, нека организују себи живот. Чувари да патролирају вањском страном зида. Ако који успије изаћи, само га вратити назад. Нема горе казне за њих.

Name

Имам приједлог

09.11.2017 12:04

Сазвати сједницу парламентараца која би трајала тек толико да се могу озидату зидови и постави затворска стража . Имаш и затвор и њихове становнике у једном дану. И још најокорјелије. За један дан рјешење проблем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сеоска снаша

09.11.2017 16:07

Срби имају пресједника као сеоску снашу.Овако се само сеоска снаша налакти на прозор и свађа,односно коље...честитам народу на избору.А како и неби бирали кад су и сами такви.Ово је само слика бирачког тјела које је и само необразовано,бахато проклето,крадљиво итд.Довиђења примитивци одох у свој свијет бирајте међеда

ОДГОВОРИТЕ
Name

цдблука

09.11.2017 20:10

Тако је то када сељацине обуку одијело..

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОС

11.11.2017 22:06

Он је прије свега надрогиран !

ОДГОВОРИТЕ