Упаљач га није заболио!

Обрадовић: Погодак у главу? Није ме заболело! Саша Обрадовић, тренер Локомотиве Кубањ, задовољан је победом против Партизана, истакавши да га погодак у главу предметом са трибина није заболео.  Навијачи Партизана поновили су ружну навику да гађају судије и ривале, али се Саша Обрадовић није претерано освртао на тај инцидент.

Кошарка 09.11.2017 | 10:45
Упаљач га није заболио!
"Није ме заболело".

То је било све, уз осмех, што је легендарни српски кошаркаш, светски и европски шампион са репрезентацијом СР Југославије, Саша Обрадовић, рекао када је после утакмице Партизан - Локомотива упитан за инцидент из првог полувремена.

У тренутку када су судије доделиле техничку грешку Најџелу Вилијамс-Госу, кивни навијачи црно-белих поновили су ружну навику да гађају актере утакмице на паркету, а један упаљач погодио је у главу Обрадовића, тренера Локомотиве, некада аса Црвене звезде.

Обрадовић се на кратко повио, а онда наставио да води утакмицу као да се ништа није догодило.

И у кратком интервјуу одмах на паркету, а потом и на "пресс" конференцији по завршетку утакмице, Обрадовић је у позитивном тону говорио и о младом тиму Партизана и о страсти с којим навијачи бодре црно-беле истичући да су испунили дворану и навијали из "петних жила" само две вечери после пораза од Црвене звезде чиме су показали верност клубу.

Партизан је поражен четврти пут у пет кола групе Ц (93:83), заузима претпоследње место, а у наредној рунди следећег уторка у Пионир долази берлинска Алба.

"Ушли смо у утакмицу меко, мислим да са Партизаном не можес да играш тако... Они су опет показали да имају потенцијал на бековима, Семјуелс је дао допринос, што није био утицај... Не можете ући мекано против екипе која има овако фанатичне навијаче. Мислим да је ово добра и заслужена победа, било нам је важно да додђемо до победе због друге фазе. Сваки пут је пакао због путовања, по 10-15 сати... Сваки пут идемо у "Америку", али добро. Амбиције су нам велике, довели смо добре играче, иако нисмо довели десеторо, петнаесторо њих које сам желео. Не бежим од притиска, али се и не бавим тиме, желим да побољшам екипу, а онда и себе. У сваком случају, улога фаворита мора да се заслужи", рекао је Обрадовић.

Крајем првог полувремена, после техничке грешке Најџелу Вилијамс-Госу, навијачи црно-белих погодили су тренера гостију упаљачем у главу.

"Није ме заболело", кратко је прокоментарисао прослављени репрезентативац наше земље.

Бивши играч Црвене звезде, али и бројних европских клубова, упитан је и шта мисли о евентуалном повратку у Београд, али и о томе шта мисли о српској кошарци.

"Имам трогодишњи уговор, лепо ми је тамо, али све је то још далеко. Никад не реци никад, али, опет, не размишљам тако далеко.Обично се о нашој кошарци суди кроз Партизан и Звезду... Очекујем много бољи Партизан у наставку сезоне, видецемо... Јадранска лига је добра, Звезда је нешто слабија у односу на прошлу сезону, али и даље су добри и највећи су фаворити за освањаје АБА".

За крај, Обрадовић је прокоментарисао и проблем са 'прозорима', односно сукоб ФИБА и УЛЕБ око мечева националних селекција у сред сезоне.

"Лоша је ствар што играчи највише трпе. Мало ми је безвезе све то. Ко ће да буде од тренера, од играча? Да ли ће неко лажирати повреду? Много питања и мислим да је беспотребно све то", закључио је Обрадовић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар