Иванић у Мостару: Срби без утицаја

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић разговарао је данас с представницима Координације српских удружења у Мостару те казао како Срби нису конститутиван народ у Херцеговачко-неретванском и у још три кантона у Федерацији БиХ и да он, као и остали политички лидери из Републике Српске, немају право да преко тога прелазе.

Босна и Херцеговина 08.11.2017 | 21:25
Иванић у Мостару: Срби без утицаја
"Наша је обавеза да свакога дана о томе јасно говоримо, казао је Иванић, посебно истакавши како запрепашћује тишина из међународних институција које, како је навео, ништа не чине да то барем једном јавно кажу и изврше минималан притисак на надлежне институције.

На састанку се разговарало и о томе како српски народ нема никаквог утицаја на предлагање и усвајање буџета у Мостару, с обзиром да су, због неодржавања избора и непостојања Градског вијећа, овлаштени потписници и предлагачи буџета за Град Мостар градоначелник Љубо Бешлић из реда хрватског народа и начелник за финансије из реда бошњачког народа, док буџет усваја Парламент ФБиХ.

"Ако су Срби у Мостару могли утицати на то какав ће бити буџет док је постојало Градско вијеће Града Мостара, апсолутно је недопустиво да данас иде приједлог буџета, а да нема ниједног потписа из реда српског народа", оцијенио  је Иванић.

Додао је како је страшно да се за пројекте српског народа издвоји 50 хиљада из буџета који је 50 милиона марака.

"Па људи то је страшно, тога нема нигдје", казао је Иванић, додавши како ће утицати на то да све кључне личности из Републике Српске, невезано од политичких разлика, покажу мало пажње и заинтересованости за то што се дешава.

Осим наведеног, разговарало се и о блокади регионалног стамбеног програма обнове, односно о проблему обнове 37 кућа српских повратника у Мостару који су аплицирали за тај програм.

Иванић је нагласио како ће тражити од колега из Федерације БиХ да омогуће трећи потпис на Буџет Града Мостара, а од представника кантоналних власти да Срби постану конститутиван народ.

"Бићу овдје и чешће и више све док се барем једна од ових ствари не ријеши," обећао је Иванић.



БН телевизија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

КОНДОР

08.11.2017 20:50

ИВАНИЦ СЕ НАГЛО ПРОБУДИО КАД ЈЕ ВИДИО ДА ВУКОТА ИДЕ ИСПРЕД СВИХ У КАНДИДАТУРИ ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.11.2017 22:09

Тако је. младен стара бирократска муњара.

Name

Грга

09.11.2017 09:18

Странцима би као кандидат за Предсједника РС висе одговарао Иваниц, него Вукота.

Name

Сигурно

08.11.2017 21:06

Мора да је Баја помогао овакву ситуацију уз помоц свог јатака Драгана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

08.11.2017 22:46

Млађо може ли се иста учинити да се Срби застите на подруцју Санског Моста? На папиру је свега, а од повратка, уцесца у институцијама ништа озбиљно. Инфраструктура се не обнавља по селима, наствља се са девастирањем српске имовине, сјеце се сума. Засто се не би у циљу обнове направила мјесна представниства која би имала подрску из Р.С као из Општине те да се на тај начин води развој заједнице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

09.11.2017 00:06

Иваницу немој само да прицас вец уцини несто конкретно и ријеси тај и друге проблеме,

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛБАТРОС

09.11.2017 08:23

Немојте Иваница прозивати за конкретно. Цовјек је у зноју и прегаластву за српски народ вец двадесет година, а за себе није хтио никакву функцију. Наравно супротно, е мој народе.....

Name

Хрсуз

09.11.2017 05:22

Додик је отпилио г-дина Голу и мостарске Србе ријечима: "Ако то тражим за Србе у Мостару, Бошњаци ће исто тражити у Бајиној Луци". Боље да сте се обратили Човићу.......он штити срБске интересе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

09.11.2017 05:43

Овај прица само ако има користи и све у рукавицама нај веци србин код срба а код Странаца демократа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данча

09.11.2017 07:44

Инаниц је демагог само објективно не замјера се ни са ким све фино полако,остро се противи,бла бла бла,недопустиво је бла бла бла и све на том остане.А Срби у Мостару не раде јер на њохова мјеста се из реда Срба запосле људи из Невесиња Требиња Билеце и они не могу.Треба то пррцизирати строзијим прописом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

09.11.2017 08:06

А шта кажеш на потписивање споразума између Хрватске и Владе РС ??? Чини ми се да си био најгласнији кад је бакир неовлаштено подносио ревизију у Хагу у име БиХ ?? Зашто сада шутиш ??

ОДГОВОРИТЕ