ЕП до 19 - Етно-село Станишићи: "Змајићи" тешко до побједе!

Јуниорска репрезентација БиХ славила у Етно селу Станишићи против Грузије 1:0, на старту квалификација за Европско првенство у Финској 2018. године.

Фудбал 08.11.2017 | 18:30
ЕП до 19 - Етно-село Станишићи: "Змајићи" тешко до побједе!
Репрезентација Босне и Херцеговине до 19 година побједом је започела квалификације за Европско првенство у Финској 2018. године.

Изабраници Тонија Карачића касним голом Јусуфа Газибеговића савладали су Грузију 1:0, а утакмица је одиграна на стадиону прволигаша Српске, Звијезде 09, у Етно селу Станишићи.

Фудбалер из Академије аустријског Салцбурга у 87. минуту ријешио се својих чувара и затресао мрежу ривала, те донио "змајићима" три вриједна бода.

"Пресретан сам због гола, али и због побједе. Иако смо рано остали са играчем мање, наставили смо да се боримо и на крају смо заслужено побиједили", рекао је након меча Газибеговић.

Обје селекције сусрет су завршиле са 10 играча. Већ у 16. минуту Анел Шабанаџовић је "поцрвенио" код домаћих, док је у 67. минуту пут у свлачионицу зарадио и Гиорги Кутсиа.

"Тешка утакмица. Мислим да је отварање меча било добро са наше стране, али смо брзо добили црвени картон који нас је гурнуо у подређен положај. Жао ми је због тога јер је негативно утицало и на квалитет саме утакмице", преноси званични сајт Фудбалског савеза БиХ Карачићеву изјаву након сусрета.

"Прво полувријеме смо се добро одбранили, противник није створио прилику за гол иако су екипа која има посјед лопте. У другом полувремену смо свјесно препустили иницијативу, али смо знали да ћемо кроз контру створити прилику за погодак. Било је лакше када се бројчано стање на терену изједначило. Када сагледамо читаву утакмицу имали смо боље ситуације за погодак, те смо на крају заслужено побиједили и честитам играчима", додао је селектор јуниора БиХ.

У другом мечу првог кола Француска је оправдала улогу фаворита против аутсајдера Андоре и славила са високих 7:0.

Мечеви другог кола на програму су сутра од 13 часова.

У Етно селу Станишићи БиХ ће одмјерити снаге са првим фаворитом групе Француском, док се на стадиону у Угљевику састају Грузија и Андора.

Пласман у Елитну рунду квалификација обезбиједиће двије првопласиране репрезентације из групе.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар