Де Роси у хорор епизоди “Једноноги Ибра”!

Ријечи Данијелеа Де Росија јасно показују колики хендикеп за Шведску ће бити неиграње Златана Ибрахимовића против Италије у баражу за СП у Русији.

Фудбал 08.11.2017 | 19:45
Де Роси у хорор епизоди “Једноноги Ибра”!
Репрезентације Шведске и Италије одиграће дерби баража за Свјетско првенство 2018. у Русији у којем ће се још састати Хрватска и Грчка, Сјеверна Ирска и Швајцарска, те Данска и Република Ирска.

Швеђани ће Италијене угостити у петак на Френдс Арени у Штокхолму, а ни овог пута домаћин неће моћи да рачуна на већ дуже вријеме повријеђеног Златана Ибрахимовића.

Иако је посљедњи наступ за Шведску уписао још 22. јуна прошле године нападач Манчестер јунајтеда био је једна од главних тема на конференцији за новинаре италијанске репрезентације пред пут у Штокхолм.

“Чињеница да не игра Ибрахимовић је предност за све који играју против њих. Иако има 40 година и сломљену ногу, не бих волио да морам играти против њега. То може да буде наша предност, сигурно је боље што га нема”, рекао је репрезентативац Италије Данијеле Де Роси.

“Наравно, није да су нам остали играчи непознати, знамо их јер неки играју у Италији, а остали у јаким европским лигама”, додао је Де Роси.

Италија је до баража стигла као другопласирана селекција у Групи Г квалификација за СП, иза Шпаније, а сада ће покушати да избори своје 19. учешће на свјетским првенствима.

“Када је за мене важно, који сам већ играо на три Мундијала, можете замислити колико је ово важно играчима који никада нису играли ово такмичење. Пласман на Свјетско првенство је нешто најважније. Санб Сиро ће бити распродан, биће одлична атсмосфера ин а нама је да докажемо да припадамо тамо. Нећемо да молимо навијаче за стрпљење, морамо да добијемо ову утакмицу”, поручио је Де Роси, који од 2004. године наступа за селекцију “азура” и који се 2006. године окитио титулом свјетског првака.

“Јаки смо, можда бољи од Шведске, али постоји доза страха, што је у овом тренутку и потребно. Фудбал је мкного отворенији данас, велики играчи не долазе само из великих европских земаља или Бразила и Аргентине. Ипак, у овај меч улазимо са много самопоуздања”, истакао је Де Роси.

БАРАЖ ЗА СП 2018:

четвртак

Хрватска - Грчка (20.45)

Сјеверна Ирска - Швајцарска

петак

Шведска - Италија (20.45)

субота

Данска - Р. Ирска (20.45)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар