ЕК: Партизан дочекује Обрадовићеве ''Локосе''!

Кошаркаши Партизана, у утакмици Ц групе Еврокупа, састаће се у 20 сати у дворани "Александар Николић" са Локомотивом Кубањ из Краснодара.  Величковић не игра против Локомотиве? Новица Величковић и Марко Чакаревић прескачу деул против Локомотиве Кубањ.  Може ли Партизан да заустави Локомотиву или ће брзи воз пројурити кроз Пионир? Центар Семјуелс дебитује у Еврокупу.

Кошарка 08.11.2017 | 16:00
ЕК: Партизан дочекује Обрадовићеве ''Локосе''!
Тренер кошаркаша Партизана Мирослав Николић поручио да је пред његовим тимом нови тежак испит.

"Ради се о веома доброј екипи са великим буџетом, са јако добрим тренером Сашом Обрадовићем. Они су по мом мишљењу убедљиво најбољи у Еврокупу и биће нам јако тешко. Што се тиче Европе, ми скупљамо искуство, да клинци имају што више минута и искуства за следеће године", истакао је Николић за клупски сајт.

Бек црно-белих Вања Маринковић наглашава да је веома важно остати фокусиран на меч против Локомотиве, који долази мање од 48 сати после дербија са Црвеном звездом.

"Морамо да се у потпуности посветимо утакмици са Локомотивом. Неће бити лако, они су веома квалитетна екипа, а наша је обавеза да против њих одиграмо најбоље што можемо, без обзира на све", рекао је Маринковић.

Тренер Локомотиве рекао је да је београдска екипа скуп искусних и младих песпективних играча.

"Партизан је комбинација искусних играча са неколико младих и перспективних. Та комбинација може да буде опасна посебно када играју код куће пред својим навијачима. Они су врло непредвидиви, али то је део проблема када састављате нови тим сваке сезоне", рекао је Обрадовић за сајт Еврокупа.

Партизан ће временом играти све боље. Имаће изненђујујуће победе и поразе, али то је зато што нису добро уиграни. Надам се да ћемо ми одржати ниво игре који смо показали у претходне две утакмице", казао је Обрадовић.

Екипа Локомотиве је без пораза и налази се на првом месту Групе Ц, док је Партизан на последњем шестом месту, са једном победом и три пораза.

Руски тим фаворит је у мечу 5. кола Групе Ц, с обзиром на то да је екипа, коју са клупе води Саша Обрадовић, забележила четири победе и налази се на првом месту, док је Партизан на зачељу са скором 1-3.

Улога фаворита још више добија на снази после сазнања да ће "парни ваљак" наступити изразито ослабљен.

Како јављају београдски медији, тренер "парног ваљка" Мирослав Николић неће моћи да рачуна на Новицу Величковића и Марка Чакаревића. Њих двојица испала су из Партизановог строја због повреда, баш као и Андрија Стевановић.

Ни Патрик Милер није потпуно спреман, али ће, ипак, истрчати на паркет "Пионира" и заједно са осталим саиграчима покушати да направи изненађење.

Утакмице се нижу као на траци. Два дана после окршаја у градском дербију са Црвеном звездом, кошаркаши Партизана дочекаће Локомотиву Кубањ у утакмици петог кола Еврокупа. Јасно је да су црно-бели у овој утакмици препустили улогу фаворита гостима из Русије који свакако и спадају у круг главних фаворита за освајање овог континенталног такмичења.

Разлика у квалитету, као и буџет су на страни руске екипе, а томе ваља додати и чињеницу да су црно-бели имали веома мало времена да се припреме за судар са екипом Саше Обрадовића. Руски тим је у досадашњем току такмичења уписао све четири победе, док Партизан има један тријумф и три пораза.

Питање је у каквом ће саставу Мирослав Николић супротставити црно-беле гостима из Краснодара. За очекивати је да не игра Марко Чакаревић који је у градском дербију обновио повреду.

“Играли смо са Кубањом у припремном периоду. Преозбиљна екипа са Салетом Обрадовићем на месту тренера. Упознао сам се са његовим радом када сам био у Немачкој. Човек је толико посвећен и његове екипе играју са великом енергијом. Мени се свидело јер играју тврдо, уз доста контакта. Ако мене питате, евролигашка екипа“, рекао је капитен Величковић.

Иначе, Партизан и Локомотива Кубањ већ су одмеравали снаге, али у Евролиги и то пре три и по године. Оба пута славила је руска екипа.

У складу са најавама стратега црно-белих за очекивати је да и у среду пружи шансу неким млађим играчима, иако је и њима имао шта да приговори после пораза од Црвене звезде. А главна замерка и старијима и млађима била је пре свега у одбрани, бољци која мучу екипу од почетка сезоне.

Партизан у досадашњем току Еврокупа просечно прима 96,5 поена по утакмици, а постиже округло 86. Када је у питању Локомотива, овај тим даје 83,3 поена у просеку али прима 72,8. Генерално, офанзива није била проблем Партизана, мада је очигледно да црно-белима веома значи да убаце неколико првих шутева иначе им пада самопоуздање.

Тренер руске екипе Саша Обрадовић тврди да су црно-бели веома незгодни, али да осцилирају јер се још уигравају.

“Партизан је комбинација искусних играча са неколико младих и перспективних. Та комбинација може да буде опасна посебно када играју код куће пред својим навијачима. Они су врло непредвидиви, али то је део проблема када састављате нови тим сваке сезоне”, рекао је Обрадовић.

Београдска екипа ће у вечерашњем мечу бити јача за центра Самарда Семјуелса који прошле недеље због проблема са визом није ни путовао у Лимож, тако да ће му ово бити деби за Партизан у Еврокупу.

Утакмица између црно-белих и Локомотиве игра се у хали Пионир од 20 сати уз директан пренос на првом каналу телевизије Спорт клуб.

ПАРОВИ 5. КОЛА ГРУПЕ Ц:

уторак

Лијетувос Ритас - Лимож 92:76

среда

Партизан - Локомотива 20.00
Билбао - Алба 20.30

ТАБЕЛА: Локомотива 4-0, Алба 3-1, Лимож 2-3, Лијетувос Ритас 2-3, Билбао 1-3, Партизан 1-3

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар