Недовић: Побиједити емоције и Звезду!

Српски кошаркашки репрезентативац у дресу Уникахе каже да дуели против клуба у којем је почео професионалну каријеру увек буде посебне емоције у њему.  Звезда? То је страст за коју не постоји објашњење! Српски репрезентативац Немања Недовић поново води битку с емоцијама уочи доласка његовог матичног клуба у Малагу.

Кошарка 08.11.2017 | 16:45
Недовић: Побиједити емоције и Звезду!
Црвена звезда је током протекле две деценије редовно из својих редова избацивала играче вансеријског потенцијала, који се стицајем разноразних околности, а услед тешке финансијске ситуације, нису дуго задржавали на Малом Калемегдану, па су зенит доживљавали у неким другим срединама. Ипак, Немања Недовић је био тај који је остао веран црвено-белим бојама и у најтежим могућим тренуцима, када се актуелни шампион борио са егзистенцијалним проблемима, али му се то касније у каријери ипак вишеструко исплатило.

Како и сам каже репрезентативац Србије, ниједан од тих тренутака из матичног клуба не би мењао, без обзира на све проблеме кроз које је тим пролазио свих тих година. Сада ће у Малаги (петак, 20.45) дочекати свој некадашњи клуб.

„То је мој град, мој први професионални клуб. Тамо сам дошао са 15 година и остао наредних шест. Црвена звезда ми је дала све, она ме је поставила на кошаркашку мапу. Није било лако, то је био тежак перод за мене и клуб, али много сам напревао и из тог периода носим само лепе успомене”, рекао је Недовић за локалне медије у Малаги.

Недовић је у дресу Црвене звезде експлодирао у сезони 2010/2011, једној од најтежих у историји клуба.

„Нисмо имали спонзора, ништа. Имали смо много потешкоћа, али смо на крају успели да останемо у Јадраској лиги, с обзиром да смо били четврти у Србији. Ти тренуци су ми одговарали, зашто што сам у тој сезони пуно играо и био у стању да покажем свој таленат. Ништа не бих променио из тих година у Црвеној звезди”.

После Звезде је уследио одлазак у Лијетувос Ритас, а онда и Голден Стејт. Ипак, нигде, па чак ни сада када игра за један од најуспешнијих шпанских клубова, није осетио такву страст за кошарком. Нигде не могу да се доживе такве емоције, какве рецимо носи вечити дерби с Партизаном.

„Ми смо земља од седам милиона становника. За Партизан навија 45, а за Црвену звезду 55 посто становника. Нема трећег клуба, све се врти око два тима. Ми смо кошаркашка земља, волимо кошарку, када год дођу на ред овакве утакмице атмосфера је посебна. Сигуран сам да ће бити и Звездиних навијача у петак, јер су ме многи питали за карту. Навијачи Црвене звезде су спремни да путују било где за свој тим. То је страст за коју не постоји тачно објашњење. Невероватно је”.

У понедељак је било изузетно врело у кући Немање Недовића, јер се гледао први овосезонски вечити дерби. Са једне стране Немања, а са друге његови садашњи саиграчи и некадашњи првотимци Парног ваљка Драган Милосављевић и Дејан Мусли. Звезда је славила са 100:84, а Недовић је на крају утакмице обукао дрес Црвене звезде.

„Прошло је неколико година како смо нас тројица играли тамо. Да су нека старија времена, вероватно би био другачији исход (а-ха-ха). Сада ужувамо у дербију на другачији начин. Можда ће неки наредни пут победити Партизан...“, нашалио се расположени српски репрезентативац.

Недовић, као и многи бивши играчи Црвене звезде који су оставили трага на Малом Калемегдану, имају велики кредит код навијача београдског клуба, који им не заборављају старе заслуге. За присталице српског шампиона меродаван је само однос према дресу, што се може видети и на примерима неких страних играча који су постали и остали миљеници Звездине публике.

„Када имате добре резултате и оставите печат у том клубу, људи то не заборављају. Играчи пролазе, али Звезда увек траје. Играчи осећају поштовање према навијачима. Сећам се да су ми пре две године људи аплаудирали јер сам дете Црвене звезде. Али, тада се појавио и Демаркус Нелсон, који је био са њима када су играли Еврокуп, Евролигу и освојили српско првенство. Добио је много веће овације, иако није Србин”.

Црвено-беле су прошле сезоне напустили готово сви носиоци игре, али је и ове сезоне скоцкан одличан тим, који се више него добро сналази са препрекама на почетку ове сезоне.

„Не знам како су то урадили, али имају одличан тим. Антић је веома важан играч за њихову игру, као и Лесор. Много тога доброг су ми рекли за новог тренера (Душан Алимпијевић, прим. аут.), који је млад, али врло дисциплинован. Биће ово посебан меч за мене, четврти против Црвене звезде. Увек осећам посебне емоције. Још више желим да играм јер је ово важна утакмица за Уникаху. Надам се да ћемо победити. Они овде долазе са огромном жељом и великим самопоуздањем”, упозорава Недовић свој седашњи тим.

Црвена звезда и Уникаха након пет одиграних кола имају идентичан скор од две победе и три пораза.

Утакмица 6. кола Евролиге између Уникахе и Црвене звезде игра се у петак од 20.45.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар