Свијет под ногама - Јокић је међу најбољима у НБА!

Младом Сомборцу Николи Јокићу свет је под ногама – доминира НБА лигом и током ноћи је оборио сопствени рекорд по броју поена.  Озбиљна похвала за Јокића: Међу најбољима у НБА! Тренер Денвера сматра свог кошаркаша једним од најбољих у НБА, док му публика већ кличе: "МВП, МВП". . .

Кошарка 08.11.2017 | 16:15
Свијет под ногама - Јокић је међу најбољима у НБА!
Јокић је одиграо партију каријере у победи свог Денвера над Бруклином, резултатом 112:104, постигавши 41 поен (16-25 из игре, од чега 4-9 за три, 5-6 бацања) за само 31 минут.

Некадашњи кошаркаш Мега Лекса је ухватио 12 лопти, а колико је био доминантан у дуелу са ’Мрежицама’ показује податак да је за поен надмашио читаву стартну петорку ривала.

"Имао је посебно вече, постигао је 41 поен и погодио четири тројке из девет покушаја. Тај момак може да уради све и оваква утакмица нам је била потребна. Нисам имао појма да је постигао више поена од читаве петорке Нетса, имам проблема са математиком", рекао је тренер Мајк Мелоун после утакмице, а онда се осврнуо и на то да је Јокић оборио сопствени рекорд. 

"Претпоставио сам због реакције публике. Претходно је промашио неколико шутева за три поена и, када је на крају погодио из рекета, могли сте да чујете реакцију навијача. Ја не пратим такве ствари, недавно је имао трипл-дабл, а ја нисам имао појма о чему се ради јер не пратим индивидуалну статистику. Више ме занима да ли играмо на прави начин. Чињеница да је постигао рекорд каријере, што је важније у тријумфу своје екипе, јесте фантастична".



Осим невероватног кошгетерског учинка и 12 скокова, имао је по две блокаде и украдене лопте, па је новинаре занимало да ли постоји нешто што Сомборац не може да уради?

"Не може да скочи високо. То је једино што не може да уради. Али он је преталентован, изузетно шутира за три поена ове сезоне и тим игра тако да му омогући слободне шутеве. Може да асистира другима, погађа из рекета и он је импресиван играч. Престаћу да говорим да је импресиван млади играч, не занима ме колико година има, али Никола Јокић је један од бољих играча у НБА лиги".

Ове сезоне у најјачој лиги света просечно бележи 17,9 поена, 11,6 скокова и 4,5 асистенција по утакмици.

"Мора да игра онако како му одбрана дозволи. Тренутно, многе екипе играју ’доле’, па се њему отвара простор споља и има времена колико пожели. Може да шутира или да иде у ’2 на 1’. Такве ствари чини изузетно добро и за сада шутира сјајно. Његова додавања разарају екипу – видели смо како погађа, али његова визија, организација игре и несебичност је оно што Николу Јокића одваја од свих осталих играча. Не може много кошаркаша да игра са таквом лакоћом. И вечерас је било његових карактеристичних додавања", истакао је тренер Денвера.

Вил Бартон није био изненађен реакцијом публике која је у финишу узвикивала "МВП, МВП".

"Наравно да сам чуо, били су гласни. Заслужио је то, изашао је на паркет и приредио им шоу. Када човек почне такав меч, желите само да гледате како наставља. Хтели смо да постигне што је могуће више поена".

Пол Милсап је ове године стигао међу ’Грумење’ и чинило се да ће имати предност у односу на Србина, али њих двојица за сада добијају добру минутажу.

"Играо је веома агресивно од почетка утакмице, јуче на тренингу је било приметно да је повећао агресивност и то смо пренели на меч. Сада знамо позиције један другоме, шта овај други воли да ради. То је увек процес, када нови момак попут мене улази у систем. Осећамо се добро, ја се осећам комфорније на терену и то много помаже".

Против Бруклина су у финишу друге четвртине, када се резултат ломио, преузели одговорност и заједничким снагама донели двоцифрену предност, притом одлучивши победника.

"Да, било је очигледно да смо га тражили у сваком нападу. Он је играч који увек прво гледа коме ће додати, то је показатељ о каквом је човеку и кошаркашу реч. Али када те тако крене, настављаш да шутираш – не осврћеш се и не гледаш коме ћеш додати лопту. То нам је потребно од ’Џокера", закључио је Милсап.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар