Бинго подржава еколошки пројекат

Велики еколошки пројект “Заједно за чисте воде Босне и Херцеговине” улази у четврту годину успјешне сарадње, а тим су поводом организатори јавности презентиовали план активности за сљедећу годину.

Босна и Херцеговина 08.11.2017 | 10:35
Бинго подржава еколошки пројекат
“Заједно за чисте воде Босне и Херцеговине” након успјешне  три године, у прољеће 2018. креће с пет акција чишћења вода, којима претходи продајна акција у Бинго продавницама. У склопу традиционалног еколошког пројекта компанија Хенкел и Бинго, под водством ронилачког клуба Босна идуће године биће очишћене.ријека Жељезница у Трнови, Борачко језеро код Коњица, Рамско језеро близу Прозора те Прокошко језеро и Мало Пливско језеро.

О важности пројекта говори чињењица да је само прошле године у акцијама чишћења судјеловало око 130 рониоца, а изроњено је и збринуто више од 600 врећа отпада, углавном пластике, боца и гуме.

“Након што већ три године радимо овај пројект с много љубави и успјеха, мотивисани смо да с чишћењем вода наше земље наставимо и даље. Заједничким трудом с партнерима, компанијама Бинго и Еко Живот те ронилачким клубом Босна и сљедеће ћемо године ћемо радити на томе да БИХ има што чишћу природу. Јако смо захвални свим нашим купцима који учествују у сад већ традиционалној акцији и веселимо се и овој сезони”, изјавила је Нермина Арнаутовић, кеy аццоунт манагер Хенкела и тако најавила још једну акцију у којој могу учествовати сви грађани куповином Персил, Силан и Сомат производа у Бинго продаваоницама.



"Радујемо се још једној сезони овог пројекта и сарадњи са Хенкелом и осталим партнерима. Надамо се да резултати чишћења неће бити забрињавајући као до сада. Оно што ћемо настојати да урадимо у наредних неколико мјесеци до самог пројекта чишћења вода, јесте снажна комуникација активности кроз Бинго продавнице и упућивање што већег броја купаца у значај овог пројекта. Дугорочно посматрајући, можемо направити одличне резултате када је у питању подизање еколошке свијести. Позивамо купце да у наредном период обрате пажњу на посебне ознаке у нашим продавницама на производима Персил, Силан и Сомат, при чему ћемо радити и цјеновне промоције на овим производима који су еколошки прихватљиви”, изјавила је Татјана Пауноски, руководилац службе маркетинга компаније Бинго.

Након великог успјеха прошле године и у 2018. ће за чишћење ријека и језера бити задужени рониоци под водством клуба Босна.

“Ми рониоци најбоље знамо у каквом су стању наше ријеке и језера и свакодневно се суочавамо с овим проблемом. Самим тиме, не можемо дочекати љепше вријеме, чишћење вода и финале ове акције. О томе колико су овакве акције чишћења потребне најбоље говори чињеница што се на одређене локације ове године поново враћамо иако смо их чистили и прошле године. Проблем је велики, а свијест људи о потреби бриге за чистоћу вода се јако тешко мијења. Зато подржавамо овај пројект који сад већ континуирано даје одређене резултате јер једино тако можемо промијенити ситуацију”, изјавио је Хрвоје Гавранчић, предсједник ронилачког клуба Босна, чији ће рониоци поново изнијети разни отпад за који ће се побринути фирма Еко живот.

"Задовољство нам је што смо од самог почетка овог пројекта једна од важних компоненти еколошке акције Заједно за чисте воде БиХ. Циљ ове акције није само очистити наше ријеке и језера по завршетку активности,  већ освијестити становништво о  погрешним навикама и указати на штетност отпада за околину и истаћи љепоту природе која нас окружује без отпада. Као и до сада Еко живот ће у сарадњи са својим партнерима  сервисерима обезбиједити да се отпад који рониоци изваде из наших вода збрине на прописан начин“, изјавила је Ведрана Биберовић, пројект менаџерка Еко живота.

Пројект од великог друштвеног значаја покренут је крајем 2014. године како би се указало на проблем онечишћености ријека у Босни и Херцеговини и подстакли јавност на еколошко дјеловање и заштиту околиша, а наставља с радом и ове године продајном акцијом те самим акцијама чишћења у којима ће и ове сезоне учествовати више од стотину рониоца.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Но1

08.11.2017 09:42

Браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трге

08.11.2017 10:54

Никакве индустрије нећемо имати, Бинго ће све увозити, воде ће бити чисте. Да није жалосно било би ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ