Гатузо о Пирлу и саиграчима: Не мешајте нутелу са гов...а!

“У свлачионици је био велики к…. н син, уз сво поштовање према његовој мајци. Месецима ме је задиркивао. Ударио сам га више пута него што је Бад Спенсер то урадио Теренсу Хилу”, навео је садашњи тренер Милановог младог тима.

Фудбал 09.11.2017 | 20:00
Гатузо о Пирлу и саиграчима: Не мешајте нутелу са гов...а!
Андреа Пирло недавно је дефинитивно решио да заврши богату играчку каријеру, што је наравно отворило и низ прича бивших саиграча о фудбалском Моцарту. А један од оних који Пирла зна у душу је Ђенаро Гатузо.

Упитан да ли је, поред осталих и он помогао Пирлу да постане бољи фудбалер, Гатузо је врло “пластично” објаснио.

“То су глупости. Не мешајте нутелу са гов...а. Када сам га први пут видео како игра, размишљао сам да променим професију. Ја то знам најбоље, јер играмо заједно од пионирских селекција Италије. Није само ствар у квалитету, него у чињеници да је он као животиња која може да покрије простор од 1.000 метара. Био је сјајан атлета, зато је и играо до 38. Много је трчао”, рекао је Гатузо за италијански Радио 24.

Њихово познанство траје више од две деценије.

“Када рачунам клубове и репрезентације, заједно смо играли 20 година. Када је било тешко, увек смо њему препуштали све, осећали би се сигурно поред Пирла. Знао сам шта је мој задатак, а он је радио све остало. Током каријере је он више помогао мени него ја њему.”

Према његовим речима, Пирло је био “опасан” играч и ван терена.

“У свлачионици је био велики к….н син, уз сво поштовање према његовој мајци. Месецима ме је задиркивао. Ударио сам га више пута него што је Бад Спенсер то урадио Теренсу Хилу.”

Пирло је напустио Милан у лето 2011. године и прешао у Јувентус.

“Имао је невероватну срећу да оде у Јуве који у том тренутку није играо у Европи и да тамо ради са Контеом. А знате какав је Конте? Прве недеље припрема је прави зликовац, али после тога стварно почнете да се осећате боље. Пирлу је баш то било потребно. Вратила му се жеља”, закључио је Гатузо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар