Френки, искључен си, напусти МОК!

Међународни олимпијски комитет суспендовао је легендарног спринтера Френкија Фредерикса из чланства због оптужби за корупцију.  И чланови МОК у корупционашком скандалу! Међународни олимпијски комитет (МОК) суспендовао је свог члана Френкија Фредерикса.

Остали спортови 10.11.2017 | 08:30
Френки, искључен си, напусти МОК!
Легендарни спринтер Френки Фредерикс је пре четири дана у Француској оптужен за примање мита током гласања за домаћина Олимпијских игара 2016. године, након чега га је МОК суспендовао из свог чланства.

Фредерикс, некадашњи спринтер из Намибије, добио је 300.000 долара од једног бразилског бизнисмена, посредством Папе Масате Дијака, сина бившег председника Међународне атлетске федерације (ИААФ) Ламина Дијака 2. октобра 2009. године, на дан када је Бразил добио организацију Игара.

"Узимајући у обзир тежину и хитност ситуације и њен утицај на репутацију МОК, Извршни одбор МОК одлучио је да суспендује господина Френкија Фредерикса", наводи се у саопштењу.

Тужилаштво у Паризу је у петак објавило прелиминарне оптужбе против Фредерикса за пасивну корупцију и прање новца. Он је негирао неправилности, тврдећи да је новац добио за консултантске послове у атлетици. Он је у марту поднео оставку на место шефа комисије за процене понуда Париза и Лос Анђелеса за организацију Олимпијских игара 2024. године.

Њега је привремено суспендовала и ИААФ, чији је био високи функционер, као и члан радне групе која надгледа покушаје Русије да укине забрану са међународних такмичења због допинг скандала.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар