Жалба против хашког љекара

Одбрана некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића поднијела је жалбу против шефа притворског тима љекара у Хашком трибуналу доктора Паулуса Фалкеа због непоштовања суда.

Србија 07.11.2017 | 09:47
Жалба против хашког љекара
Један од Младићевих адвоката Драган Иветић навео је да је Фалке приликом недавног прегледа рекао генералу да уопште неће бити посјете и прегледа српских љекара, те додао да је одбрана већ предложила термине.

Поводом саопштења Хашког трибунала да су Младићевој одбрани понуђена три термина крајем новембра и у децембру за посјету српских љекара Младићу, Иветић је рекао да је одбрана већ писмено затражила од овог суда да се та посјета организује било која два дана између 13. и 17. новембра.

"Термини после пресуде 22. новембра нам не одговарају, јер ми тражимо да лекари специјалисти утврде да ли Младић може да присуствује и прати пресуду", рекао је Иветић за "Вечерње новости".

Према његовим ријечима, одбрана је већ поднијела захтјев да љекари из Србије прегледају Младића сљедеће недеље, јер тада долазе да прегледају још двојицу Срба.

"Суд је за другу двојицу Срба већ одобрио посету, а за Младића још чекамо одговор, иако смо тај захтев за сву тројицу предали на једном папиру", рекао је Иветић.

Он каже да му уопште нису јасни потези суда и да му се након свега чини да је на дјелу потпуна опструкција и одуговлачење.

"Урадили смо све што треба, договорили лекаре, предложили датум, а они нам сада траже да се изјаснимо можемо ли раније, пре њихових термина. Па можемо од 13. новембра. То смо им већ рекли. Не знам шта би друго требало да кажемо", додао је Иветић.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

зока

07.11.2017 09:00

Боје се да га не отрујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.11.2017 09:38

Па и у праву су. Неце им се догодити греска као са Милисевицем.

Name

ИСТОРИЈА

07.11.2017 09:14

КАД ЦЕ МО СЕ РЕСИТИ И ОВОГ ТЕРЕТА КОМУЊАРЕ БЕЗБОЗНИКА А И РАТНОГ ЗЛОЦИНЦА ТО СВЕ ВАЗИ И ЗА РАДОВАНА НИСУ ОНИ ОСНИВАЦИ РС ТО СУ БИЛИ СТИЦАЈИ ОКОЛНОСТИ,А ОНИ СУ МАСОВНИМ ЗЛОЦИНИМА УКАЉАЛИ СРПСТВО, ОБИЉЕЗИЛИ СВАКОГ СРБИНА А ДАНАС ДОК РАТНИ ВЕТЕРАНИ ЛУТАЈУ БЕЗ ПОСЛА ГЛАДУЈУ СКОРО МИ ПИСЕМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реисторија

07.11.2017 09:36

Гледај ти РЕТАРДУ,како цес подмирити своју зену а народ нека одлуци како це се рјесити:Бакира,Миле и Цовица

Name

тузна реалност

07.11.2017 09:38

Да је генерал Младиц поцинио злоцин вец одавно би се заврсило судјење. Овако цекају да вријеме уцини своје и да осудјеник подлегне болести. Ово није никакав суд него брука и срамота тзв. медјународне заједнице. Те исте која је и потпирила сукоб на Балкану. Фуј.

Name

разумио

07.11.2017 09:44

Какво извртање стварности: српски генерал на судјењу годинама док су хрватски и муслимански генерали без кривице пустени. Каква лакрдија и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре разумио

07.11.2017 12:02

Лакрдија је систем који су нама наметнули а на кога сте се сви навикли. Ста би ти хтио да се и правда дијели по етницком принципу, па колико је осудјено Срба толико мора и Хрвата и Босњака!!! Нама су наметнули племенски устав па морамо цак и судије сразмјерно етницкој припадности запосљавати. Е такве судије мозда би и судиле по твојој зељи а ови у Хагу суде према доказима, па ако их има пресудице а ако их нема морају пустити људе.

Name

Комшо

07.11.2017 15:36

Хапси крвника Насера и шеве,а Младића пустите на лијечење.Хаг је постао циркус !