Бајерн - Живот послије Риберија...

Идеална замена из Париза, реализација на лето! Велике шансе да се Јулијан Дракслер врати у Немачку.

Фудбал 08.11.2017 | 19:00
Бајерн - Живот послије Риберија...
Бајерн на два разбоја. Први подразумева потрагу за новим шефом струке, а сви су наговештаји да ће на столицу Јупа Хајкенса сести Томас Тухел, док је други проналазак појачања који би Баварцима требало да осигурају наставак доминације у немачком и што боље позиције у европском фудбалу. Један од таквих је, сматрају у Минхену, Јулијан Дракслер.

Још док је био у Шалкеу и Волфзбургу говорило се да је крилни везиста на радару великана из Минхена, али на Алијанц арени нису могли да се такмиче са 40.000.000 евра колико је Пари Сен Жермен платио прошле зиме, пре хиперинфлације трансфер тржишта. Уосталом, имали су довољно широк кадар да не запињу. А сад, кад је дошло време да се размишља о ери после Франка Риберија, поново је у први план искочило име левокрилног везисте.

Посебно што самом Риберију у јуну истиче уговор и што је једина дилема да ли ће напустиит Бајерн или завршити више него успешну каријеру, у последње време угрожену повредама. Мора да се мисли ко на његово место.

„Јулијан Драклсер се уклапа у профил фудфбалера какав тражимо“, открио је Хасан Салихамиџић, спортски директор шампиона Бундеслиге.

Бајерну на руку иде не баш повољан статус Јулијана Дракслера у Паризу. Доласком Нејмараи Мбапеа избио је улогу стартера, углавном добија шансу ако неко од скупљих појачања не игра или их мења у другим полувременима. Последично томе пада му и цена, па се на Алијанц арени надају да би могли да га добију за мање новца него што је ПСЖ платио Волфзбургу.

Све то наредног лета, кад ће дефинитивно бити позната судбина Риберија.

„Питање је да ли Франк представља будућност нашег клуба или је боље довести новог играча на његовој позицији“, допунио је Карл Хајнц Румениге, извршни директор Бајерна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар