Драго му што је дио пројекта

Небојша Дугалић, који у серији тумачи лик генерала Живковића, каже да је оно што су гледаоци видели "тек почетак". . .

Забава 07.11.2017 | 08:07
Драго му што је дио пројекта
Сцена у серији „Сенке над Балканом” у којој је генерал Петар Живковић, први пут стидљиво и успут, приказан како размењује нежности са мушкарцем није оставила равнодушним ТВ аудиторијум, који из недеље у недељу прати узбудљиву причу о нашем друштву између два светска рата.

Наиме, сцена која траје свега неколико секунди, а у којој је генерал Живковић приказан на фотографији са два мушкарца док их раскомоћен похотно храни бананама и грожђем, поново је бацила светлост на лик контроверзног војника, завереника, министра и премијера.

Глумац Небојша Дугалић, који у серији тумачи лик генерала, у разговору за „Ало!” открива шта је пресудно утицало на то да прихвати позив редитеља Драгана Бјелогрлића.

- Сценарио ми се допао већ на прво читање, а генерал Живковић је занимљив лик. Драго ми је што сам део овог пројекта, поготову што су све сцене одлично написане - каже на почетку разговора прослављени глумац.

С обзиром на то да је најупечатљивија сцена из треће епизоде управо она са почетка текста, питали смо Дугалића колико му је било нелагодно док је снимао ту сцену.

- То што је генерал Живковић био хомосексуалац само је један од слојева његове личности, а то није била нека тајна. Сви су знали да он има другачије сексуалне склоности, чак и краљ Александар Карађорђевић. Међутим, о томе се није превише говорило, премда се знало. Да је неко други био на његовом месту, вероватно би био искључен из војске - каже Дугалић и објашњава да је лик генерала градио на другој основи.

- Мање је важно то што је Живковић био хомосексуалац, за мене је важнија његова улога генерала. Тим пре што је овде највише  реч о игри моћи, за коју је Живковић био мајстор - каже глумац и открива шта у наставку серије чека контроверзног генерала:

- Фотографије коју сте имали прилику да видите у серији свакако су само један део приче и остављају простор за даље уцене генерала Живковића, што ће га довести у опасност - каже за крај Дугалић.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар