Десет година од убиства Вукелића

Ни десет година од монструозног убиства Милана Вукелића није званично познато ко су извршиоци и налогодавци тог убиства. Породица Вукелића огорчена је на рад Министраства унутрашњих послова Српске, као и његови пријатељи и поштоваоци који су данас изашли на протестну шетњу центром Бањалуке.

Република Српска 06.11.2017 | 19:52
Десет година од убиства Вукелића
Пријетње и напади на Милана Вукелића почели су неколико мјесеци прије убиства. Смијењен је са одговорне функције у Заводу за изградњу, јер је упорно одбијао да пружи сагласност за реконструкцију парка "Петар Кочић" у центру Бањалуке. Вриједност радова са почетна три милиона готово је утростручена. Вукелић је тврдио да му је пријећено са више страна, чак и у полицији.

„Показали су ми руком да сједнем и прво питање је било да ли сам нормалан. У том тренутку нисам знао гдје се налазим. Као да је атомска бомба експлодирала, почео је да скаче око мене и да виче - ниси ти нормалан, ти си луд, ти си за психијатрију, за затвор. Рекао сам му - не бих се сложио са вама, психички никад нисам био стабилнији, а што се тиче затвора, ако ми нађете нешто спреман сам да идем у затвор“, изјавио је 2007. године Милан Вукелић.

Ни десет година послије свирепог убиства Милана Вукелића, убице и налогодавци нису отркривени. Протестна шетња центром Бањалуке на годишњицу убиства једини је подсјетник на овај злочин. Он је био човјек који је без страха проговарао о грађевинској мафији у Српској, која га је на крају и убила, поручила је Вукелићева сестра.

„То значи да полиција зна да постоји грађевинска мафија. Ако зна да постоји грађевинска мафија, зна и ко су чланови и ко штити ту мафију; они све знају и раде за њих. Страшна је спознаја да знате да МУП Републике Српске зна ко је убица и ко је наручио убиство и да ти људи слободно шетају. Можда се и поздрављамо или сједимо заједно. Можда пијем кафу с тим људима, а то је страшно“, каже Љиљана Тодоровић, сестра Милана Вукелића.

Протестна шетња само је тужан подсјетник на неправду која траје деценију, поручио је Томислав Добрњац, Миланов пријатељ, који је у тренутку експлозије с њим био у ауту, због чега је остао без обје ноге.

„Јавна је тајна да у Бањалуци знају сви ко је то урадио и зашто. Мени је само жао што ћу можда умријети, а нећу сазнати ко је, јер ово је већ мука и жалост“, истиче Томислав Добрњац, пријатељ Милана Вукелића.

Један од организатора данашње шетње је новинар Миљан Ковач, који је блиско сарађивао са убијеним Вукелићем.

„Режим Милорада Додика 10 година скрива истину о овоме злочину. Јасно је да злочин неће бити разоткривен ни чињенице о њему док је овај режим на власти, јер онај ко скрива чињенице о неком злочину је саучесник у злочину“, тврди Миљан Ковач, организатор протестне шетње.

Милан Вукелић, инжењер из Бањалуке и отац четворо дјеце, убијен је у експлозији ауто-бомбе 6. новембра 2007. године у бањалучком насељу Старчевица, у непосредној близини зграде МУП-а Српске. Током истраге, полиција је претресла 15 локација, саслушала око 200 особа, али без јасних доказа о томе ко су могући извршиоци и налогодавци.



БН телевизија

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тужна јесен

06.11.2017 19:09

Како трагична прича...где ће душа убицама и проклетницима који су дали налог?

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

06.11.2017 19:45

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЦА ??? - тако би убио и свакога од нас који ово цитамо ! ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад правда

06.11.2017 19:50

Срамота да се окупило овако мало људи. Смакнут је један инжењер и борац за правду у овом друштву. Осјећај правде и части, нажалост напустио је овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

06.11.2017 21:01

Зато це пасти траву ускоро.

Name

ревоке

06.11.2017 21:55

Слусам оног лијевцанског кретена вецеарс, бахати се хвали како це побиједити на изборима. Назалост у праву је, овај народ висе цијени саторског пјеваца, него постеног борца за слободу какав је био Вукелиц. Само нека знате, ви бајини гласаци, доце и пред васа врата мецка, а умирацете полако и натенане од глади. Вукелиц је усао у историју, и тамо зиви заувјек, а ви цете се гусити у бајиној канализацији и васих имена се неце сјецати ни васи најблизи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.ЛУКА

07.11.2017 07:39

Тако је пријатељу.Једног дана улице и тргови ће по њему носити име да указују на борбу човјека против зла.

Name

СТД

07.11.2017 08:05

Слава и хвала храбром Вукелићу! Нажалост, јуче је убијена и Скупштина РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

07.11.2017 08:36

Кога то питате? Па они нису способни да открију ко је убио њихове старјешине Срђана Кнежевића и Жељка Марковића а не да открију за Вукелића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН, 28.12.2008.

07.11.2017 09:17

Урош Пена, директор полиције Републике Српске, изјавио је јуче да је полиција ријешила случај убиства Милана Вукелића. Пена је појаснио да полиција РС има сазнања о убицама и наручиоцима убиства, али да је тренутни проблем доказивање њихове кривице. Пена је још протекле седмице изјавио да ће случај "Вукелић бити врло брзо ријешен".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има рјешење

07.11.2017 10:57

Људи се држе за ријеч....