Мирис петро долара га опија!

ПСЖ зове Муриња, он тражи више пара на Олд Трафорду! Чим је одмакао Гвардиола…

Фудбал 08.11.2017 | 00:00
Мирис петро долара га опија!
Не може без варница. Посебно не кад му Пеп Гвардиола већ у раној фази сезоне побегне на великих осам бодова предности. Жозе Мурињо полако постаје нервозан, иако се последњих сезона трудио да промени имиџ, да постане господин хладнокрвни. Не воли, међутим, никако не воли Жозе кад није он на врху, а тренутно је у Енглеској Манчестер Сити без премца. Мурињо се осећа угроженим. И више није сигуран да је Манчестер јунајтед његов клуб из снова. Посебно не зато што се јавио - Пари Сен Жермен.

Вест доноси локални Манчестер Ивнинг Њуз, пословично добро упућен у збивања на Олд Трафорду. Тврди да су Свеци већ контактирали Мурињовог менаџера Жоржа Мендеша. За сада, само да “питају за здравље”. Унај Емери има важећи уговор, али није тајна да би на Парку принчева најрадије довелy неко звучније име. Нема их много звучнијих оџозеовог. Емери једноставно није та класа.

Међутим, исти извор наводи да је Мурињова прва реакција била да Пари Сен Жерменов позив искористи као аргумент у расправи са управом Јунајтеда. Тема је наравно сума новца коју ће манчестерски гигант уложити у појачања. Већ у првој сезони донео им је Лига куп и Лигу Европе. И тражи одговарајућу финансијску ињекцију за даљи искорак.

Иако је у последња три прлеазна рока на појачања потрошио чак 349.400.000 евра! Истина, Сити је у истом периоду потрошио чак 462.300.000 евра. Више је и зарадио на продаји играча. Ако гледамо само уложено - ту су негде.

Мурињо није задовољан. Он жели да буде на врху, а Гвардиолин тим тренутно делује светлосним годинама испред Јунајтеда. Пари Сен Жермен са друге стране? Он је спискао 400.000.000 ева само на Нејмара и Килијана Мбапеа! То су већ инвестиције које се допадају Посебном.

“Пре неки дан је мој син, који живи у Лондону, ишао на утакмицу у Парис, а не у Манчестер. Тренутно, има нешто посебно у том Паризу. Нека магија, квалитет, младост… Фантастично”, и сам је баш недавно Свеце хвалио Мурињо.

Тада је и реаговао газда Насер Ал Келаифи и преко спортског директора Антера Енрикеазврцнуо Мендеша. Чисто да се поздраве. Да виде шта има ново. Да забрину Јунајтед пре свега. О Мурињу у Паризу писало се и 2016. када је Јунајтед тражио замену за Луја ван Гала. Спекулисало се да би ПСЖ могао да му украде Португалца. Тада је баш Манчестер Ивнинг Њуз демантовао да је таква могућност реална опција.

Сада другачија прича, иако Мурињов уговор истиче тек 2019. године, а тренер има опцију да сарадњу продужи до 2020. Али дуго се већ он жали на недостатак новца да доведе све играче које жели. Овог лета узео је Виктора Линделефа, Ромелуа Лукакуа и Немању Матића, али Јунајтед није желео да изађе у сусрет његовим жељама да нападне и Реаловог Герета Бејла или бар Интеровог Ивана Перишића. Сада се прича да су на Мурињовом оку Тотенхемов дефанзивац Дени Роуз, те нападач Атлетика из Мадрида Антоан Гризман, који је већ дуго мета.

Притом, Ибрахимовићу, Мајклу Керику и Маруану Фелаинију уговори истичу на лето. Исти је случај и са Хуаном Матом, Андером Ерером, Луком Шоом, Дејлијем Блиндом, Ешлијем Јангом и Семом Џонстоном, али у код њих шесторице Јунајтед има опцију да продужи сарадњу за још 12 месеци.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар