Интервју директора Јувентуса...

Није Наполи, није Рома, Интер нам је главни ривал, мада ни он није спектакуларан! Бепе Марота о Бернардескију, Кости, зимској пијаци, Бонучију. . .

Фудбал 08.11.2017 | 12:00
Интервју директора Јувентуса...
Ствари у италијанском фудбалу полако долазе на место. Наполи је заустављен у Верони (само 0:0 против Кјева), Јувентус је према очекивањима (али теже него што се претпостављало) тукао Беневенто 2:1, па је шампион пришао лидеру само на корак.

Захуктао се са четири везане првенствене победе, циља опет врх табеле, а ако је судити на основу речи његовог спортског директора Ђузепеа Марота сам Наполи није главна претња Старој дами. Већ - Интер.

Без обзира што је милански великан одиграо само 1:1 код куће са Торином.

„С обзиром да не учествује у еврокуповима, Интер је једини тим из врха табеле који може најбоље да распореди ресурсе и да нас угрози. Неразури имају солидну екипу. Није она спектакуларна, али зна како да побеђује. Зато мислим да би требало највише да се плашимо Интера, више од Наполија“, јасан је Марота у интервјуу за Доменико спортива.

Наполи је пре две седмице имао савршен учинак, али су ремији без голова са Интером и Кјевом покварили утисак у екипи Мауриција Сарија, за коју у Торину верују да је премашила очекивања и да ће, пре или касније - пасти.

„Није случајно Наполи лидер. Ако погледате шта је урадио летос у прелазном року, онда је то само некоико послова, пошто је већ раније обезбедио опстанке главних играча. Исто је у Јувентусу, Реалу и Манчестер Ситију. Најбољи тимови не морају да купују у прелазним роковима да би ојачали екипе, довољно је да задрже најбоље појединце. У овом тренутку смо само бод иза Наполиа, али поредећи наш учионак у односу на исти период прошел сезоне онда смо за једна бод бољи. Морам да кажем да Наполи засад игра изванредно. Њихова цела сезона је изванредна, а наша је обична, ми смо на ово навикли. Знамо да ће преузимање првог места и останак на њему бити тежак осао, али смо успоставили модел понашања и игре за који верујемо да ће резултирати титулом“.

А кад је реч о још једном кандидату за врх, Роми?

„Последњих година Вучица се позиционирала као наш главни ривал. Без обзира што је променила тренера, исто је и ове сезоне. Има такмичарску екипу и шефа струке, Еузебија Ди Франческа, пуног ентузијазма. Поседује  добре идеје и зато сматрам Вуичицу легитимним кандидатом за Скудето“.

Осврнуо се први оперативац Јувеа и на чињеницу да летос ангажовани Федерико Бернардески и Даглас Коста, као звучна појачања, не добијају довољно шанси.

„Летос смо спремали тим за будућност. Довели смо младе играче као што су Битенкур, Бернардески или Коста. Имаће сви времена и простора да покажу шта знају. Имамо широк кадар, прошле сезоне одиграли смо 57 утакмица, логично је да имамо велики избор фудбалера. И зато на зиму нећемо куповати апослутно никог“.

Незаобилазна тема у интервјуу био је Леонардо Бонучи, који је после седам година променио средину и потписао у Милан.

„Бонучи је тражио да оде. То је била његова одлука, а Јувентус није, нити ће желети да задржава играче који изразе жељу да га напусте. То не значи да су наши односи погоршани. Лео је сјајан фудбалер, али је изабрао други тим, вероватно му је био потребан нови мотив у каријери. Могли смо да се сукобимо с њим, али ништа не бисмо добили. Ако је већ одлучио да иде најлогичније је било да га пустимо“, закључио је Ђузепе Бепе Марота, спортски директор Јувентуса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар