АТП: Ко затвара сезону и ко предводи октет?!

У Лондону ће се од 12. до 19. новембра одржати завршни турнир сезоне на којем ће учествовати најбољих осам играча.

Тенис 07.11.2017 | 22:45
АТП: Ко затвара сезону и ко предводи октет?!
Тениска сезона приводи се крају. Званичан завршетак означиће традиционални турнир у Лондону који ће окупити осморицу најбољих играча у 2017. години на основу АТП листе.

Ове године тај списак биће умногоме другачији него прошлог новембра. На листи ће се наћи само два играча која су се и прошле године квалификовала за завршни турнир, и то као последњи - Марин Чилић и Доминик Тим.

Ове године посетиоци у О2 Арени у Лондону гледаће играче из осам различитих земаља - Рафаела Надала (Шпанија), шестоструког шампиона Роџера Федерера (Швајцарска), дебитанте Александра Зверева (Немачка), Григора Димитрова (Бугарска), Давида Гофана (Белгија) и Џека Сока (САД), као и прошлогодишње учеснике Доминика Тима (Аустрија) и Марина Чилића (Хрватска).

Место је обезбедио и Стен Вавринка као седми на листи најбољих тенисера света, али је Швајцарац због здравствених проблема раније завршио сезону, па је шансу у последњем тренутку добиоЏек Сок, који је тријумфовао у финалу мастерса у Паризу победивши у финалу Филипа Крајиновића.

Октет у Лондону требало би да предводи најбољи тенисер света Рафаел Надал, али је његов наступ под знаком питања због проблема са коленом, због чега се повукао и са мастерса у Паризу прошле недеље.

Шпанац је саопштио да ће допутовати у престоницу Велике Британије, па ће непосредно пред старт турнира одлучити да ли ће и наступати.

Жреб за завршни турнир сезоне биће одржан у среду, а по четири играча наступаће у две групе које ће носити имена по легендарним играчима Питу Сампрасу и Борису Бекеру. Американац грчког порекла је у каријери пет пута освајао завршни турнир сезоне, док је Немац три пута подизао пехар.

Пре само годину дана на завршном турниру сезоне осим Хрвата и Аустријанца играли су и Енди Мареј, Новак Ђоковић, Стен Вавринка, Милош Раонић, Кеи Нишикори и Гаел Монфис. Петорица од тих шест играча због повреда је било принуђено да се повуче раније ове сезоне.

Мареј је тријумфовао прошле сезоне, победивши у финалу Ђоковића, након чега је и званично преузео прво место на АТП листи, први пут у каријери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар