Укинут притвор Јосипу Шимићу

Општински суд у Сарајеву укинуо је на приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево притвор Јосипу Шимићу Ђинђићу, осумњиченом за кривотворење исправе и лажно представљање, и одредио му мјере забране, потврдила је Срни портпарол овог суда Амра Хоџић.

Босна и Херцеговина 06.11.2017 | 12:43
Укинут притвор Јосипу Шимићу
Хоџићева је прецизирала да је Општински суд 4. новембра донио рјешење којим се изричу мјере забране Шимићу, које обухватају забрану састајање и контактирање на било који начин са особама које су саслушане као свједоци.

Изречена је и мјера забране приближавања свједоцима на 100 метара, забрана контакта са представницима принтаних и електронских медија и забрана кориштења друштвених мрежа за објављивање садржаја који се могу довести у везу са овим кривичним поступком.

"Одбијена је предложена мјера Тужилаштва Кантона Сарајево за изрицање забране обављања посла новинара", додала је Хоџићева.

Шимић је ухапшен 5. септембра након чега му је одређен једномјесечни притвор који му је продужен за још један мјесец, а осумњичен је за кривична дјела кривотворење исправе и лажно представљање.

Он је Тужилаштву БиХ 28. аугуста доставио кривичну пријаву против министра безбједности БиХ Драгана Мектића, уз коју је приложио и, како се сумња, фалсификовани документ СИПА-е у којем се наводи да је ова агенција пратила и прислушкивала вршиоца дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордану Тадић, те да су информације и транскрипти достављани Мектићу.

Из СИПА-е су се тада огласили саопштењем у којем су навели да Тадићева и Јукићева никада нису биле предмет рада Сипе, нити су према њима предузимане посебне истражне радње.

Два дана касније Шимић је саслушан у просторијама СИПА-е.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар