Фелипе Маса завршава каријеру! Опет!

Возач Вилијамса Фелипе Маса саопштио је данас да ће на крају ове сезоне у Формули 1 завршити каријеру.

Остали спортови 07.11.2017 | 22:15
Фелипе Маса завршава каријеру! Опет!
Бразилац је на крају прошле сезоне намеравао да заврши каријеру, али се ипак вратио у Вилијамс, пошто је у екипи остало упражњено место, након што је Валтери Ботас прешао у Мерцедес.

Маса, победник у 11 трка у Формули 1, рекао је да је овога пута донео коначну одлуку.

"Пристао сам да се вратим и помогнем Вилијамсу. Уживао сам у четири сјајне године са екипом, али моја каријера у Формули 1 завршиће се на крају сезоне", рекао је 36-годишњи Маса.

Он је претходно рекао да жели да се такмичи и у 2018. години, али Виијамс још није одлучио који возачи ће бити у екипи.

"Имам много успомена. Припремам се за последње две трке, у Бразилу и Абу Дабију и иако ће бити емотивне, радујем се што ћу на високом нивоу завршити каријеру. Такодје, радујем се и припремама за наредно поглавље у животу", рекао је Маса.

Заменица директора екипе Клер Вилијамс захвалила је Маси на свему што је урадио за екипу и навела да је било задовољство сарађивати са њим.

"Посебно смо захвални што је пристао да на годину дана одложи пензију, што је показало колико је јака веза коју смо изградили", рекла је она, пренео је ББЦ.

Медији спекулишу да Вилијамс жели да ангажује Роберта Кубицу, који се није такмичио у Формули 1 још од фебруара 2011. године, када је претрпео тешке повреде руке у несрећи на релију. Канађанин Ленс Строл ће остати у екипи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар