СДС осудио напад на имовину СПЦ

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица осудио је нападе на имовину и светиње Српске православне цркве /СПЦ/ и Срба у Федерацији БиХ, а посебно посљедња скрнављења Храма Преображења Господњег у Сарајеву, саопштено је из СДС-а.

Република Српска 06.11.2017 | 10:29
СДС осудио напад на имовину СПЦ
Говедарица тражи од полиције и истражних органа у Сарајеву да открију и најстроже казне извршиоце ових кривичних дјела.

Он је додао да СДС даје пуну подршку митрополиту Хризостому у руковођењу дабробосанском митрополијом.

"Такође, очекујемо од надлежних органа да се узурпирана имовина СПЦ у Сарајеву и у  Федерацији БиХ врати у власништво СПЦ. То је једини пут ка помирењу и остваривању нормалних услова за живот и сарадњу свих народа у БиХ", поручио је Говедарица.

Непознати мушкарац и жена провалили су 2. новемба око 13.30 часова у продавницу свијећа у Храму Преображења Господњег у Сарајеву и однијели одређену своту новца, рекао је раније Срни парох долачки Јадран Даниловић.

Провалу је снимила надзорна камера.

Према ријечима Даниловића, у овом храму служи већ скоро 15 година, а за то вријеме било је више од 40 скрнављења цркве – од писања графита, одваљивања прозора и свих врста лоповлука. У највећем броју случајева нико никада није ни осуђен, ни пресуђен, нити о томе има икаквих сазнања.

(Срна)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Име

06.11.2017 09:43

Овај се упорно такмици И утакмици оп је највеци Србин од Срба . Заститник Срба И свегасрбског на ријецима а не на дјелима. Не брани се Србство Србивањем него економијом, побољсањем услова за нарастај, породицу, раднике који опет зарадјују И за пенИонере. За боље сколство Које це да израсте И сколован да изадје И да преузме све од ових који старе. Ако тога нема нема ни будуцности. Градите цркве И манастире а сколе пропадају. Јесу ли цркве И манастири будуцност? Нису нити су икад биле. А сколе ? Да се улозило у сколе онолико колико је улозено у цркве И манастире гдје се само сиротиња моли да буде им боље а богати да се ниста не промјени. Вукота користи сваку цркву за свој наступ или да изјави несто јер зна да су Срби везани за цркву и тако покусава да се наметне . Додусе то раде сви криминалци у одјелима (политицари)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

06.11.2017 11:02

Свака цаст за коментар!

Name

За ИМЕ

06.11.2017 14:37

МАЈМУНЕ, СКРНАВЉЕЊЕ ГРОБЉА-ХАРЕМА, ВИЈЕРСКИ ОБЈЕКАТА ЈЕ ИДИОТИЗАМ И ЗА ОСУДУ СВАКУ МА ГДЈЕ ТО БИЛО.ВЈЕРСКИ ОБЈЕКТИ ГРОБЉА - ХАРЕМИ СУ МЈЕСТА УМРЛОГ И ОКУПЉАЊА ЊЕГОВЕ ПОРОДИЦЕ У ДАНЕ КАДА ОДЛУЦЕ.СКОЛЕ СУ ДРУГИ ПАДЕЗ КОМЕ ИХ ПРАВИТИ НАРОД СЕ ИСЕЛИ ИЗ БиХ. СТО СЕ ТИЦЕ ПРАВЉЕЊА ВЈЕРСКИХ ОБЈЕКАТА ТО ЈЕ СТВАР НАЦИОНАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ И ЊИХОВИХ ПОТРЕБА.АКО ЉУДИ МОГУ НЕКА ПРАВЕ ДЗАМИЈЕ,ЦРКВЕ,СИНАГОГЕ КИЛИКО ХОЦЕ АКО ИМАЈУ НОВАЦ.СКРНАВИТИ ТЕ ОБЈЕКТЕ И ГРИБОВЕ ЈЕ КРАЈЊИ ОДРАЗ НЕ ПОСТИВАЊА СЕБЕ И СВИЈЕ НАЦИЈЕ ПА ОНДА ДРУГИХ ОКОМЕ БИЛО ДА СЕ РАДИ.

Name

Репо Послови

06.11.2017 14:40

Све супер али такву политику води власт(СНСД и Додик) преко деценије! Јеси у праву и за Вукоту али овај коментар се превасходно односи на тренутну власт и позицију која је све само није добра за Српски народ! Знаци критику усмјери ка позицији. Ал фино запазање, истина све...

Name

Ре Ре име

06.11.2017 16:39

Ако ме успоредиш са мајмуном то ми је похвала. Било која животиња је паметнија од већине вас на овим просторима. Ја сам коментарисао Вукоту и ала Вукоту а не шта је се десило. Рекао сам само да он све користи у политичке сврхе. Користи цркву и ово сто се десило да би побрао поене код гласача. Ја не требам да осуђујем ово око рушења надгробних споменика. Јер би се спустио на ниво починиоца или поцинилаца . Јер то они и желе . Желе пажњу. Овакво дјело говори докле је дошло друштво. Сад да ли се подмећу кукавичља јаја оном другом или је то стварно дјело оног другог? То нек полиција истражује .

Name

Радован

06.11.2017 10:04

Дрогераши и улигани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репо Послови

06.11.2017 15:09

ЈА САМ ПРЕТХОДНО ГОВОРИО О ВЈЕРСКИМ ОБЈЕКТИМА, ГРОБЉИМА-ХАРЕМИМА,А ПОЛИТИКА, ЊИХОВА ИМЕНА МЕ НЕ ЗАНИМАЈУ У БИЛО КОЈЕМ ДИЈЕЛУ БиХ, НИ НАЦИОНАЛНЕ ПРИПАДНОСТИ.

Name

Јанко

06.11.2017 10:15

Тако је предсједниче. Црква и држава у Срба су се увијек надопуњавали и били ослон свим грађанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диверзија

06.11.2017 11:06

Па онда је требао да иде у попове ако хоце да се бави оноземаљским проблемима.Али тако политицари обицно раде цим немају никакав план и програм како да ријесе овоземаљске проблеме.Миле и Вукота два брата родјена, обојица гладни за власцу, а нису у стању понудити ниста овом народу.Један на власти у РС, други на нивоу БиХ и јасу овај јадни народ.

Name

Харис

06.11.2017 10:25

Муслиман сам и осуђујем ово,дабогда му и руке и ноге отпале шта му мртви сметају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

06.11.2017 11:34

Како зивјети заједно??? Слусајуци сваки данн на ста су муслимани спремни и гдју су они? Па ни то им није доста и како и сад требају да русе праославне цркве. Срамота и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

06.11.2017 12:03

Ајте дивљаци јос који коментар!!!Цовјек само изнио цињеницно стање,а ви по њему.Па није он на власти.Он је опозиција.Сте заборавили ко води ентитет позиција или опозиција.Добро вам о иде какви сте!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те весна

06.11.2017 13:40

Није али хоце да прескаце препреке у стиклама.. Резим исто тако ! Па не иде..

Name

Игор

06.11.2017 14:21

Па није се то десило у РС него у Федерацији, ста има позиција у РС са тим.Ја колико знам Вукотини су на власти на нивоу БиХ, висе они имају утицаја на то него позиција из РС.Мало лицемјерно кад се зна да СДС има министра безбједности на нивоу БиХ, под којим је СИПА и разне полицијске агенције.Вукота срам те било, веома лицемјерно са твоје стране.Умјесто да погнес ти си видио прилику да уберес јефтине поитицке поене.

Name

Младен

06.11.2017 22:43

Немаш ти шта да захтјевас да се врати имовина Српске православне цркве у Сарајеву.Ви сте у власти у Сарајеву и покрените то у парламенту БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

06.11.2017 22:43

Немаш ти шта да захтјевас да се врати имовина Српске православне цркве у Сарајеву.Ви сте у власти у Сарајеву и покрените то у парламенту БиХ

ОДГОВОРИТЕ