БЛ: Хоф лако са Келном, ''лудило'' у Волфсбургу!

Келн је лак плијен за Хофенхајм! Наставља се агонија Келна који је и даље без побједе у Бундеслиги.  Трилер за крај! У последњем мечу 11. кола Волфсбург и Херта одиграли нерешено у изузетно узбудљивој утакмици, пуној голова. Ведад Ибишевић стао уз раме Герду Милеру.

Фудбал 06.11.2017 | 09:30
БЛ: Хоф лако са Келном, ''лудило'' у Волфсбургу!
Хофенхајм је прекинуо низ од четири меча без побједе, док Келн и Вердер остају једине екипе без тријумфа у Бундеслиги.

Келн - Хофенхајм 0:3 (0:1)

"Јарчеви" су у четвртак против БАТЕ Борисова у Лиги Европе забиљежили своју прву побједу у сезони, сам тријумф и постигнутих пет голова су наговијестили боље дане за "фењераша" Бундеслиге.

Ипак, чини се да је играње на два фронта превише за екипу Петера Штогера.

Одбрана Келна је "поклекнула" већ у 10. минуту када је Денис Гајгер смирено савладао Тиму Хорна за вођство гостију.

Изабраници Јулијана Нагелсмана су наставили да траже други гол којим би "сломили" утакмицу и долазили су у одличне позиције, али су Амири, Вагнер и на концу Гајгер били непрецизни.

Рани гол Хофенхајма је играчима Келна одузео и оно мало самопуздања што им је остало, па су тако пуних 40. минута чекали своју прву озбиљнију шансу. Јуја Осако је испалио "пројектил", али је погодио стативу и на одмор се отишло са вођством Хофенхајма.

На старту другог дијела Петер Штогер је послао истих једанаест играча и добио једнак исход као у првом полувремену.

Играо се 54. минут када је Сандро Вагнер са бијеле тачке довео "Хоф" на два гола предности.

Играчи Келна су након тога успјели да створе пар солидних прилика, али нису имали потребну мирноћу и концентрацију у завршници.

Вагнер је у 80. минуту постигао још један погодак за Хофенхајм који кући путује са прилично лако зарађена три бода.

Српски интернационалац Милош Јојић је у игру ушао у 58. минуту.

Трилер за крај! У последњем мечу 11. кола Волфсбург и Херта одиграли нерешено у изузетно узбудљивој утакмици, пуној голова. Ведад Ибишевић стао уз раме Герду Милеру.

Некад најлепше остане за крај!

Тако је било у 11. колу Бундеслиге. На "Фолксваген Арени" одиграна је утакмица која је имала све - преокрете, промашен пенал, шест постигнутих и два поништена гола! На крају, праведан реми:

Волфсбург - Херта 3:3 (2:1).

Публика није успела и да заузме места, а гости су већ постигли погодак, када је Херту у вођство довео Ведад Ибишевић у 1. минуту, тачније у 20. секунди утакмице.

Ибишевићу је ово био четврти гол који је постигао у 1. минуту у Бундеслиги, а то је још једино успео легендарни Герд Милер.

Рано примљен гол није поколебао "вукове" којима је већ у 5. минуту, на асистенцију ВАР, поништен гол Џона Брукса због офсајда, да би у 21. минуту Марио Гомез са беле тачке погодио пречку.

Ту није био крај - Волфсбургу је због офсајда поништен још један гол који је постигао Марио Гомез, у 28.минуту, поново уз помоћ ВАР.

Изабраници Мартина Шмита нису много очајавали због малера који их је, чинило се, пратио у првих 40. минута меча, већ су засукали рукаве и наставили да играју.

А, играли су веома добро.

Преокрет је започео Јунус Мали голом у 41, а комплетирао Марио Гомез који је "добио" свој гол у 44. минуту, па се у свлачионицу отишло заслуженим вођством домаћина.

На старту другог полувремена, екипе су изашле на терен уз музику легендарног рок бенда "Металика", што је било и више него прикладно за оно што је уследило.

Већ у 53. минуту - хладан туш за домаћина.

Слободан ударац је извео Марвин Платенхарт, а највиши у скоку је био Керим Рекик и одмереним ударцем изједначио резултат.

На одговор "вукова" није се много чекало!

Лопту је након корнера закачио Робин Кнохе, а на правом месту је био Дивок Ориги и спретно савладао Јарштајна у 60. минуту.

Ипак, трилеру није био крај.

Коена Кастелса је трећи пут по лопту у мрежу послао Дејви Зелке у 83. минуту, за коначних 3:3.

БУНДЕСЛИГА, 11. КОЛО:

Келн - Хофенхајм 0:3 (0:1)
/Гајгер 10, Вагнер пен 54, 80/

Волфсбург - Херта 3:3 (0:1)
/Ибишевић 1, Рекик 53, Зелке 83 - Мали 41, Гомез 44, Ориги 60/

у суботу:

Аугзбург - Бајер Леверкузен 1:1 (0:0)
/Дансо 49 - Воланд 47/

Борусија Менхенгладбах - Мајнц 1:1 (0:1)
/Вестергард 67 - Диало 19/

Фрајбург - Шалке 0:1 (0:0)
/Калигури 62/

Хамбургер СВ - Штутгарт 3:1 (1:0)
/Хунт 20, Костић 65, Арп 70 - Гинчек 54/

РБ Лајпциг Хановер 2:1 (0:0)
/Поулсен 70, Вернер 86 -Јонатас 56/

Борусија Дортмунд - Бајерн 1:3 (0:2)
/Бартра 89 - Робен 17, Левандовски 37, Алаба 67/

у петак:

Ајнтрахт - Вердер 2:1 (1:1)
/Ребић 17, Алер 89 - Мојсандер 25/

ТАБЕЛА: Бајерн 26, Лајпциг 22, Борусија Д. 20, Шалке 20, Хофенхајм 19, Хановер 18, Ајнтрахт 18, Борусија М. 18 Бајер 16, Аугзбург 16, Херта 14, Штутгарт 13, Мајнц 12, Волфсбург 11, ХСВ 10, Фрајбург 8, Вердер 5, Келн 2.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар