Зашто Трамп жели Путинову помоћ

Председник САД Доналд Трамп изразио је очекивање да ће разговарати с руским председником Владимиром Путином на маргинама предстојећег самита у Вијетнаму.

Свијет 05.11.2017 | 12:08
Зашто Трамп жели Путинову помоћ
Он је рекао да жели његову помоћ када је у питању криза са Северном Корејом.

Трамп, који борави у посети Јапану, рекао је да ће с бројним светским лидерима разговарати о вршењу притиска на Северну Кореју због нуклеарног програма те земље, али и да би "желео Путинову помоћ", пренела је агенција АП.

Доналд Трамп и Владимир Путин могли би да се састану у два наврата током азијске турнеје америчког председника, и то најпре на самиту у Вијетнаму, а касније и на Филипинима.

Председници САД и Русије претходно су разговарали у јулу на маргинама самита Г20 у Хамбургу.

Руски амбасадор Анатолиј Антонов рекао је новинарима у Чикагу да ће евентуални састанак Трампа и Путина допринери међународном миру, ;наводи Тасс.

"Мислим да су контакти између лидера увек корисни", рекао је Антонов на маргинама конференције руских и америчких научника у Чикагу, и додао да има позитивна очекивања када је у питању састанак Путина и Трампа.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима у петак да су у току преговори о састанку Путина и Трампа на маргинама самита; Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ ;- Асиа Пацифиц Ецономиц Цооператион) који ће бити одржан у Вијетнаму 10. и 11. новембра.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Погрешна адреса

05.11.2017 12:14

Трум се треба обратити неуропсихијатру за помоћ а не Путину!

ОДГОВОРИТЕ