Париз: Новак није успео, да ли Филип мијења историју?!

Филип Крајиновић у каријери је провео више времена играјући на челенџерима, него на АТП турнирима.

Тенис 05.11.2017 | 10:45
Париз: Новак није успео, да ли Филип мијења историју?!
Тако је било и ове године, међутим услед добрих партија на слабијим турнирима, одлучио је да се пријави за Мастерс у Паризу.

Дошао је као квалифкант јер му пласман није дозвољавао да уђе у главни жреб без додатна два меча.

Ниоткуда, српски тенисер је ушао у финале Мастерса и могао би у недељу да промени историју ових престижних турнира. На претходна четири учешћа на Мастерс турнирима, Крајиновић је најдаље отишао у Мајамију 2015. године, када је испао у другој рунди. 

Пошто је ово Филипу тек пето учешће на Мастерсима, постао је тако други играч у историји са најмање покушаја на турнирима 1000 серије, а да је ушао у финале. Такође, сви који су по први пут ушли у финале Мастерса су поражени.

Крајиновић је пре овог Мастерса, учествовао на још само четири – Монте Карло 2016/прва рунда - Мајами 2015/друга рунда - Индијан Велс 2015/прва рунда - Мајами 2010/прва рунда.

На петом Мастерсу му се посрећило, а да ли ће успети да промени историју и тријумфује у финалу остаје нам да видимо у недељу. Новаку Ђоковићу и Рафаелу Надалу није пошло за руком, пошто су они у првим финалима поражени.

Новак је одиграо девет Мастерса, пре него што је на десетом дошао до финала, док је Надал у деветом учешћу на турнирима из 1000 серије дошао до прилике да се бори за трофеј.

Играчи којима је требало најмање Мастерса турнира да дођу до финала:

2: Јанович - Париз (2012), поражен у финалу
5: Крајиновић - Париз (2017), ???
7: Гаске - Хамбург (2005), поражен у финалу
9: Надал - Мајами (2005), поражен у финалу
10: Ђоковић - Индијан Велс (2007), поражен у финалу

*Ђоковић је из десетог покушаја на Мастерсима ушао у финале, али није га освојио.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар