"Евертону није важно да ли је Мачва или Манчестер!"

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да очекује тешку утакмицу против Мачве, пре свега због умора својих играча.

Фудбал 05.11.2017 | 09:15
"Евертону није важно да ли је Мачва или Манчестер!"
"Најтеже су утакмице после европских утакмица. Биће тешко после психолошког умора и физичког пражњења после Скендербега. Очекујем тешку утакмицу, али нама требају три бода и са том намером идемо у Шабац", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана играју у недељу од 13 часова против Мачве у Шапцу, утакмицу 16. кола Супер лиге Србије. Црно-бели улазе у дуел после победе над Скендербегом од 2:0, у Лиги Европа у четвртак. 

"Очекујем да нам та победа буде замајац, да се пренесе добра атмосфера и вибрације на Суперлигу, да екипа добије самопоуздање и да почнемо да играмо боље него до сада. Ова победа против Скендербега је веома важна", рекао је тренер српског шампиона. 

Говорећи о саставу, Ђукић је рекао да је Милан Митровић добио ударац у леви чланак и да Огњен Ожеговић осећа бол у задњој ложи и да су остали, осим од раније повредјеног Сејдубе Суме, спремни. Голман Владимир Стојковић ће бити у конкуренцији, а додао је и да ће бити ротација у екипи у зависности од тога ко ће бити спреман за сутрашњу утакмицу. 

"Видећемо да ли ће Тошић бити спреман. Он је у доброј форми, има самопоуздање и ако буде спреман водићемо га", рекао је Дјукић. 

Он је навео и да је Бразилац Евертон пример како се односи према обавезама и утакмицама. 

"Он не зна да ли је Бачка, Мачва, Манчестер или Евертон... Његов приступ је исти свакој утакмици, он држи ниво, па се поне, па га држи, не спушта се испод нивоа. То је играч кога свако жели у својој екипи", реао је Ђукић.

Ђукићева прва утакмица у овом тренерском мандату у Партизану била је у првом колу управо против Мачве, а црно-бели су тада победили са 6:1. Ђукић је поникао у Мачви, али је рекао да је првенствено професионалац и да његова екипа иде на победу, а да је све остало у другом плану.

"Ова утакмица неће имати никакве везе са претходном, која је Мачви била ватрено крштење због неискуства играња у Супер лиги. Изгледало је лако, али утакмица у Шапцу ће бити тежа и другачија. Ово ће за мене бити веома битна утакмица - играм кући ", рекао је он.

Уптан да ли очекује да ће се његова екипа мучити као у претходном колу у Чачку, где је победила голом Зорана Тошића из слободног ударца у надокнади времена, Ђукић је рекао да мисли да хоће, пошто ће сада црно-бели бити уморнији.

"Такође, бићемо и искуснији за то искуство у Чачку. Ако не играте 100, па и 200 одсто не можете никога да победите. Потребан је адекватан приступ од првог минута ако желиш да победиш, у Супер лиги нема лаке утакмице, поготово ван куће", навео је он.

Говорећи о Мачви, Ђукић је рекао да је то екипа која жели да игра, да не иде на дуге лопте, да игра чврсто и агресивно и да има брзе контранападе.

Упитан за шансе Партизана о проласку у другу фазу Лиге Европа, пошто црно-бели победом над домаћем терену против Јанг Бојса могу да продју даље, Ђукић је поновио да је добро што све зависи од његове екипе.

Он је додао и да ће екипи користити предстојећа пауза због обавеза репрезентација, како би се играчи одморили.

После 15 кола у Суперлиги Партизан је други на табели са 36 бодова, четири мање од водеће Црвезе звезде, а Мачва заузима 11. место са 16 бодова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар