Већину обећања сам испунио

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је изборе добијао на "обећања тешког рада и зноја", а не на великим националним темама, те да током изборних кампања није много обећавао, а већину обећања је испунио.

Србија 04.11.2017 | 07:35
Већину обећања сам испунио
У интервјуу за “Инсајдер”, одговарајући на питање о томе зашто често обећава грађанима и ствари за које је, каже, свјестан да не може да испуни, Вучић је рекао:

"Мислим да сам већину обећања испунио. У кампањама сам мало обећавао, говорио сам о тешком раду, напорном раду и зноју. Гласове нисмо добијали на великим темама, националним или било којим другим, већ пре свега на посвећености раду", рекао је Вучић.

Није, каже, обмањивао народ када је говорио о фискалној консолидацији, јер је говорио да ће то донијети изванредне резултате.

"И то је донело изванредне резултате. То је било најважније, комплетно уређење јавних финансија", рекао је.

"Када сам говорио о Београду на води, смејали сте ми се, говорили да су то само анкете. Тамо где се ово емитује говорили су да је тамо направљена кафана... ", примјетио је и додао да је неко послије "седамдесет година успио да спусти Београд на ријеке и тамо гдје је било шибље, трње, стециште змија, пацова и наркомана, данас је то једна од најљепших променада у цијелом свијету."

На питање о уговору о "Београду на води" и о томе да се говорило о инвестицији вриједној три милијарде евра, а да је уговор потписан на 150 милиона плус 150 милиона Вучић је рекао:

"То је само прва фаза. То је уговор о првој фази, следе нове фазе, тек ће да стигне велики новац. И за разлику од неких других, тај уговор је транспарентан".

Водиетљак емиесије је навела да "кафана" није била кључна примједба за "Београд на води", а Вучић је рекао:

"Немојте да говорите да није тачно нешто што је апсолутно тачно. Главна тема је да су то макете и пусти снови. Ево, макета је порасла, једна је од највећих у граду. Ако не знате ко је то причао, знају грађани Србије", рекао је Вућић.

Вучић је навео да се о изградњи кафане говорило на телевизији Б92, а чак је, рекавши да се "спремио за емисију", навео и име новинарке која је радила тај прилог.

Упитан зашто није испунио своја обећања из 2013. кад је говорио да ће грађани Србије живјети боље а онда су уведене мјере штедње, Вучић је рекао да се трудио да говори истину.

"Мислим да сам им говорио апсолутну истину. Када смо повећавали после смањених пензија и плата, просветарима ће кумулативно бити веће него што су икада биле...Увек сам говорио истину. Не мислим да сам безгрешан, грешио сам, али мислим да сам се трудио да људима говорим истину. Да ли буде како желим? На крају углавном буде баш тако, а сада ће, осим 27.000 људи у јавној управи, сви имати веће плате него икада. Наш циљ је да направимо услове да буде боље у приватном сектору. У марту ће просечна плата бити 440 евра, а крајем 2018. биће близу 500".

"Ствари иду у добром смеру, то кажу ММФ и Светска банка, кажу да смо најбољи по привлачењу страних инвестиција. Успели смо много и то ће остати, поносан сам на ту врсту политичког наслеђа", додао је.

За 60 одсто пензионера, пензија никада није била смањивана, а њима ће послије новог повећања пензија бити осам одсто већа него икада, додао је.

"Била је компликована рачуница око рачунања пензија то можда знамо ја и још двоје људи у министарству".

Говорећи о износима које сада имају пензионери, Вучић је рекао да "они који сада траже враћање пензија, у ствари траже њихово смањење за 86,6 одсто људи".

"За 13 одсто људи сада су пензије ниже, то су они са највећим пензијама и њих има у Београду и Новом Саду, а у остатку Србије их је минималан број. Зато та порука има политички предзнак, објасните то људима, да желе да прикажу да су пензије сада мање за све, а оне су веће за 87 одсто. Нећемо им то дозволити, већ следеће године ћемо и оних 13 одсто довести да имају веће пензије"

"Да ли све било како сам желео, није, али се резултати данас виде, јер сви људи, изузев 27. 000 запослених у јавној управи имају веће плате него икад", рекао је Вучић.

Данас је просјечна плата 407 евра, а на опаску водитељке да је она 406,26 евра, поручио је да ће већ у марту бити 440, а крајем 2018. близу 500.

"Ствари иду у добром смеру, то кажу и ММФ и Светска банка и то се види по броју страних инвеститора", рекао је, те поновио да за 1.882.000 људи она никад није била смањена.

Њима ће бити осам одсто већа пензија неко икад, с три повећања, колико је у међувремену било, рекао је.

(Агенције)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Роб

04.11.2017 06:55

Нас Алибаба апсолутну вецину је слагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

04.11.2017 07:05

Па вуцицс југ Србије на дну дна раде људи за 250 /300/400км на мјесец.пола Кузме. Србије је по бугарској раде и сезонски јер узимају дневници 50/80 км на дан Колико људи из Србије има да ради цак у пропалој рс питај свог друга Бају.Није Србија Београд Нови Сад Нис ста је са Димитров градом Пиртотом лесковцем сваком итд пропаст средњи бек е вуцицс вуцицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕСТЕ

04.11.2017 07:07

Али цијих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хдуех

04.11.2017 07:17

Исто ко и Баја. Хвали се,испира мозак народу, продаје супљу прицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

04.11.2017 07:22

Ја мислим да је највеци разлог уцестали парламентарни избора страх Вуцица да изгуби апсолутну вецину коју има у парламенту Србије. Па зато тестира градјане колика му је популарност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

извоз српског мерцедеса нпр?

04.11.2017 07:29

Одлицан виц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Можда је идеалан? Н

04.11.2017 07:51

Али патолошки иступи: Он, никад дочекати крај реченице! Премијерка РС супротно, у 10 секунди 20 реченица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А резултати рада?

04.11.2017 08:04

Све банане на Балкану су дрзавице у којима зиве робови јер наси лидери промовису привреду типа !довести инвеститоре!. Тако је и оно основно, цитај производња за свакодневне потребе, унистено. Када се домаца производња угаси то знаци да смо постали прави робови. А тај тренутак је веома близу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик Жељка

04.11.2017 08:17

Наравно да јеси. Економија Србије на нивоу Зимбабвеа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан из Модрице

04.11.2017 08:30

Немојмо гледати Београд. Шта је са југом Србије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

04.11.2017 09:03

Шта смо ми срби богу згријешили? Које смо ми несреће? Не вјерујем да можемо поред ових да опстанемо. Пропадању нема краја. Само нас неке добре виле могу спасити. Срећно народе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хипотека

04.11.2017 10:11

Имате добру хипотеку зато вам је како је. А овај вам још и подебљава заједно са политичарима у РС

Name

Кал

04.11.2017 09:04

Кад неће други фали се сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

04.11.2017 09:26

А плата идаље 200 еура,Срби јефтина радна снага у фабрикама које отварају странци а радници у Европи код истих тих газда имају пет пута вецу плату.Је ли то тај бољи зивот који обецавас???Београд се гради а остатак Србије динара нема.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас народа

04.11.2017 17:05

Највећа јајара и демагог,Србија никад горег вођу у својој историји није имала! Гори је чак и од ђинђића,тадића и остале досовске банде! Испунио је он сва обећања ал све оно што је империјалистичком западу обећао,све српске интересе,продаје земљу,природне ресурсе,претвара грађане у робље,ђубретарску радну снагу која ради за 150 евра,е тако он привлачи инвеститоре...јад и беда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

04.11.2017 18:31

КАД ЈЕ БИО ПРЕСЈЕДНИК ВЛАДЕ СТАЛНО ЈЕ СПОМИЊАО НАРОД И СТАВЉАО НА ПРВО МЈЕСТО А САДА КАО ПРЕДСЈЕДНИК САМО ПРИЧА О СЕБИ .ЗАТО ШТО ЗНА ДА ЈЕ БР, ЈЕДАН У СРБИЈИ ТО ЈЕ ДОКАЗ КАКО СЕ ЉУДИ МЈЕЊАЈУ САМО ИХ ТРЕБА ПОСМАТРАТИ СВЕ ЋЕ ВАМ БИТИ ЈАСНО.

ОДГОВОРИТЕ