Менаџер Јаје Туреа: Код Муслина пролазе само комбинације!

Он је и Туреа држао на клупи због Леринца! Озбиљне оптужбе Димитрија Сељука на рачун доскорашњег селектора Србије!

Фудбал 05.11.2017 | 23:45
Менаџер Јаје Туреа: Код Муслина пролазе само комбинације!
Ништа ново у српском фудбалу – како ниједна прича не добије благовремени закључак, иза сваке се вуку репови данима, месецима, некад чак и годинама.

Тако је и овог пута, са сменом Славољуба Муслина с места селектора Србије, и то после успешних квалификација за Светско првенство 2018. године. Фудбалски савез Србије се тим поводом огласио кратко, само саопштивши одлуку Одбора за хитна питања о томе да сарадња с Муслином неће бити настављена, без даљих објашњења, чиме је оставио простор за разна нагађања.

У медијима се већ појавио сукоб Матеја Кежман (менаџер Сергеја Милинковића Савића) –Славољуб Муслин, а сада се огласио и познати менаџер Димитри Сељук, који је са српским тренером сарађивао у украјинском Металургу у сезони 2004/2005. Сељук, фудбалској јавности најпознатији као менаџер Јаје Туреа који је имао оштре јавне сукобе са менаџером Манчесетер Ситија Пепом Гвардиолом, тада је био потпредседник клуба из Доњецка, а Муслин тренер. Очигледно су се растали у лошим односима, пошто је Сељукискористио актуелну ситуацију да се у изјави за Информер подсети њихове сарадње.

“Код Муслина је, у време док је био тренер Металурга, чак и Јаја Туре више био на клупи него што је играо. Зашто? Зато што је Муслину било важно да у тиму буде Лео Леринц, ког је тада довео на пробу, као и још неки другоразредни или трећеразредни играчи. Лепо смо му објаснили да је Јаја Туре важан пројекат, да је суперталентован играч и да се од њега много очекује“, каже Сељук у изјави за Информер.

Украјинац, који је иначе, и менаџер доскорашњег играча Партизана Леонарда, тврди да јеМуслин желео да буде „много више од тренера“.

“Код Муслина нисте могли да играте ако нисте били део његове комбинације. Он је добио одличне услове, добру плату и од њега је тражено да буде тренер. Међутим, он је хтео да буде много више од тога.“

Као доказ за своје тврдње, Сељук у изјави за Информер наводи једну конкретну ситуацију:

“Једном је Муслин понудио да доведемо једног играча, мислим да је био из Бугарске, за 800.000 долара. Јанков, чини ми се да се зове, али не могу тачно да се сетим. Занимљиво је да је тај играч, у том тренутку, био слободан и хтео је да дође без обештећења, али је Муслин тражио новац, наравно - за себе“, изнео је Сељук прилично озбиљне оптужбе на рачун доскорашњег селектора Србије, практично се надовезавши на речи Матеје Кежмана.

Изгледа да је сам чин растанка ФСС и Муслина, неки би рекли и смењивања селектора, само почетак ове приче...

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Буздован

06.11.2017 07:24

Невјероватно колико Срби сами себи могу бити највеци непријатељи. Не знам да ли игдје на свијету има примјер да отјерају селектора након сто их квалификује на свјетско првенство.

ОДГОВОРИТЕ