Теов тренер, НБА легенда, сам тражио искључење!

Док Риверс отворено, кроз осмех, признао детаљ од пре десет година.

Кошарка 06.11.2017 | 10:30
Теов тренер, НБА легенда, сам тражио искључење!
Искључење Грега Поповича био је један од момената који су обележили победу Голден Стејт Вориорса против Сан Антонија у Тексасу.

Славни тренер нервозно је у последњој четвртини кренуо ка судији, тражећи да досуди кораке крилном центру шампиона Џордану Белу. Помоћници су притрчали, међу њима и Еторе Месина, али га нису обуздали довољно да избегне искључење.

Истог дана, други НБА шампион - Док Риверс, открио је новинарима да је једном приликом својевољно хтео да "заради" искључење, али да није успео.

Догодило се то док је водио Бостон.

"Био сам тренер Селтикса и преостале су још четири утакмице до краја лигашког дела. Све је већ било спремно за плеј-оф, а у току утакмице је трајао и голф Мастерс", почео је причу Риверс.

"У полувремену, генерални менаџер Бостона Дени Ејнџ рекао ми је да је Тајгер Вудс на потезу и дао ми савет: 'Буди избачен! Заради искључење, врати се назад и гледај ово заједно са мном".

Освајачу шампионског прстена 2008. свидела се идеја да уместо кошарке гледа голф.

"Вратио сам се на паркет, сачекао почетак треће четвртине и кренуо у акцију. Почео сам да вичем, да протестујем. Жалио сам се судији Џејку О' Донелу, а он ме је само гледао, без реакције".

Риверс је остао збуњен, али се убрзо насмејао.

"Током извођења слободних бацања, судија ми је пришао и рекао 'И ја бих то волео да гледам", сећа се тренер Клиперса.

"Било је сјајно!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар