У Италији дрога екстремиста "ИД"

У Италији је заплијењено више од 24 милиона таблета синтетичког опијата, чија је вриједност процијењена на 50 милиона евра, које су екстремисти "Исламске државе" планирали да продају да би финансирали нападе широм свијета, саопштили су данас италијански званичници.

Свијет 03.11.2017 | 14:13
У Италији дрога екстремиста "ИД"
Пилуле су заплијенили припадници финансијске полиције и царине у највећој италијанској луци Ђоја Тауро, наводи се у саопштењу предсједника локалног суда.

Објављен је и видео снимак на ком се види како полиција отвара контејнер пун кутија "трамадола", јаког лијека против болова који се може добити само на рецепт.

Међународни истражитељи су саопштили да дрога припада "Исламској држави".

Тужилац је истакао да је продајом дроге директно руководила "Исламска држава" да би финансирала терористичке активности.

Како се наводи, једним дијелом новца зарађеног од продаје дроге финансирали би екстремистичке групе у Либији, Сирији и Ираку.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

То су лази!

04.11.2017 09:58

Синоц сам исла с оцем у Хитно- он умире од воде у плуцима која се враца. Цекали смо сатима. Ја сам понијела његову медицинску листу, 2 банане, 2 пелене, пуњац за његов мобил. Иза застора је урлала стара Арапкиња. Сатима. Нико се није обазирао. Цекала је мјесто на психијатрији. Не зна никакав други језик. Дала сам јој једну банану и воде два пута. Другу Арапкињу је напрасила медицинска с питањем засто послије 7 година не зна сведски и свој особни број. Они су толико мрзени на свим нивоима у друству да им се приписује и ста су урафили, а и ста нису.

ОДГОВОРИТЕ