Зашто Раџе нема у репрезентацији Белгије?

Зато што није играч за клупу! Тако каже селектор Белигије Роберто Мартинез, уз образложење да би стављање играча Роме међу резервне играче био контрапродуктиван.

Фудбал 05.11.2017 | 12:00
Зашто Раџе нема у репрезентацији Белгије?
Селектор Белгије на разноразне начине покушао је да објасни због чега Раџе Најнголана нема у националном тиму, али је то деловало прилично неубедљиво.

У сваком случају, сјајни првотимац Роме ће извесно остати без учешћа на Светском превенству наредне године.

„Схватам да је Раџа неко ко је веома популаран, али морам да доносим одлуке на основу равнотеже тима. Могу да кажем да су на позицији десетке трениутно Еден Азар и Дрис Мертенс најбоље опције које тренутно имамо. Његов најбољи утицај на терену је кад се пробијемо кроз средину и шутира са дистанце. Пробали смо га против Русије, па против Чешке и Грчке, али није ишло. Знам да је Раџа играч са огромним потенцијалом, али он није неко кога можете ставити да буде 15. или 16. игра. Он је неко ко мора да има важну улогу у тиму. То не би одговрало његовом статусу. Постоје играчи који би били задовољни да буду део тима и чекају своју шансу, док је Раџа један од оних који нису погодни за клупу“,рекао је Мартинез.

Шпанац подсећа да везиста Вучице није једини пример великих играча којих нема у националним селекцијама.

„У свакој репрезентацији имате некога за кога људи не схватају зашто га нема у репрезентацији. Зашто, на пример, нема Фабрегаса у Шпанији? За селектора је најтежа ствар да пронађе најбољи могући баланс у тиму. Морате да анализирате шта играч показује на терену, а онда какву то функцију има у игри тима, потом поставите себи такво питање. Ја могу да проценим оно што видим на терену у смислу равнотеже. Мој посао је да изаберем најбољу екипу“, каже Мартинез.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар